fbpx

Didde Fyhr

Didde Fyhr har en professionsbachelor i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Efter sin bacheloruddannelse, rejste hun til Hawaii for at læse uddannelsen Master of Arts in Strategic Communication på Hawaii Pacific University (HPU). Læs om Diddes oplevelser og anbefalinger som dansk kandidatstuderende i eksotiske Hawaii.

 

Hvorfor har du valgt at læse din uddannelse i udlandet?

Der er flere grunde til, jeg har valgt at læse min kandidat i udlandet. Den største er, at jeg havde et brændende ønske om at rejse og opleve anden kultur end den danske. Samtidig ønskede jeg også at blive klogere og udvide min værktøjskasse indenfor journalistik og kommunikation. Derfor valgte jeg at kombinere de to ting og læse under solens stråler på den anden side af jorden. Her har jeg nemlig mulighed for at opleve amerikansk, hawaiiansk og asiatisk kultur på tæt hold kombineret med et meget internationalt miljø på universitetet. Derudover tilbyder HPU mange kreative kommunikationsfag såsom Social Media Strategy, Events Planning og Photo, Video and Postproduction. Fag og evner jeg ser, jeg kommer til at bruge i min fremtidige karriere.

 

Hvad er de tre bedste ting ved Hawaii Pacific University og undervisningen?

  1. Holdstørrelserne er små. Vi er mellem 8-16 studerende på hver af mine hold.
  2. Undervisningen er meget praktisk anlagt, så vi får lov til at afprøve det, vi lærer, og producere ting. Det er ikke blot tung teoretisk undervisning.
  3. Jeg oplever, der er masser af feedback, på det vi afleverer. Det gælder både i undervisningen, men også på skrift fra professorerne.

 

Hvilke oplevelser fra dit ophold skiller sig specielt ud?

Det er svært at vælge, fordi jeg har nået SÅ mange forskellige ting her, men her er tre oplevelser:

  1. Den dag vi gik Stairway to Heaven står ret højt på min liste over oplevelser her. Naturen er så bjergtagende. For hver gang vi kom over en bjergtop, blev det blot smukkere og smukkere. OG ja, det er ulovligt at gå på trapperne, men der er en lovlig rute til toppen, som bestemt er værd at tage! Jeg anbefaler at sætte 6-8 timer af, hvis du er på Hawai’i.
  2. I Thanksgiving break var jeg på Big Island. Udover der er helt vildt mange ting at fremhæve på den tur, så må det absolut vildeste være, da vi kunne stå og kigge på at vulkanen Mauna Loa gik i udbrud. Natten over var vi nødt til at overnatte på en tankstation, mens vi ventede på vores fly hjem til O’ahu. Pludselig skiftede nattehimlen fra sort til rød-orange. Efter kort tid kunne vi se lavaen begynde at løbe lige så langsomt ned ad vulkanens side. Det var et på samme tid et vidunderligt og surrealistisk syn.

Og så er der alle de ting, som vi efter lidt tid her vænner os så meget til, at det bliver hverdag, men som jo egentlig stadig er lidt vildt at opleve, hvis jeg tænker over det. Som at få selskab af skildpadder på helt almindelige strandture. De kommer ofte forbi og stikker hovedet op og siger hej, mens vi svømmer rundt eller surfer.

 

Hvad er det bedste ved at bo i Hawaii?

  1. Jeg har 15 minutters gang til stranden, fra hvor jeg bor.
  2. Der er nem og hurtig adgang til både storbyoplevelsen, vilde naturoplevelser, strandlivet, bylivet og universitet.
  3. Solen skinner stort set altid, og selv når det blæser eller er nat, er det aldrig rigtig koldt.

 

Er der mange sociale aktiviteter i Honolulu og på HPU?

Både i byen og på universitet er der mange sociale aktiviteter. Det handler meget om, hvor meget du selv har lyst til at deltage i det, for der er nok at vælge mellem. Nogle er gratis, andre koster lidt. Hver uge kommer der en mail ud med aktiviteter stillet til rådighed af HPU, som man kan melde sig til. Derudover er der også en stor international Whatsapp-gruppe per semester, hvor der ofte bliver planlagt aktiviteter i. Det kan være alt fra volley en eftermiddag, byture, surfing, hikes, dykkercertifikak til ture til andre øer. Jo mere du selv bidrager, desto federe bliver det.

 

Hvad er det bedste ved at søge igennem Studysea?

Det bedste ved at søge igennem Studysea er klart alt den hjælp, jeg er blevet mødt af og alle de ting, jeg ikke har behøvet at koncentrere mig om, fordi Studysea har haft styr på det og samlet informationerne til mig. Ingen spørgsmål har været for små, ingen for dumme. Jeg er blevet guidet hele vejen fra første gang, jeg kontaktede Studysea og var usikker på, hvilken destination jeg skulle vælge, til nu her hvor jeg er afsted.

 

Vil du også studere i udlandet? Få gratis vejledning via Studysea

Navn

Didde Fyhr

Universitet i udlandet

Uddannelse i udlandet

Master of Arts in Strategic Communication

Kategori
Alumne, Hawaii Pacific University
Tags
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, Hawaii Pacific University, hel kandidat, Honolulu, HPU, kandidat efter pba, kandidat i udlandet, PBA, sommer, strand, USA