fbpx

Victor Hagenau Hejgaard Sørensen

Victor Hagenau Hejgaard Sørensen som læser medicin på Aarhus Universitet besluttede sig for at tage sit 4. semester på Monash University i Australien. Det gjorde han fordi han havde brug for afveksling i sit lange uddannelsesforløb på 6 år. Victor ønskede også både at opleve en ny kultur og blive bedre til skriftlig og mundtlig engelsk. Han læste fagene Immunology in Health and Disease, Microbes in Health and DiseaseFoundations of Epidemiology og Foundations of Biostatistics på Monash University.

 

Går du også og tænker på afveksling i uddannelsen og hverdagen? Bliv inspireret af Victors studieophold på Monash University og læs hans opfattelse af Melbourne og Australien som studiedestination.

 

Hvorfor valgte du at læse i udlandet på netop Monash University?

Jeg kontaktede Studysea og fortalte om min situation. Jeg fortalte at jeg gerne ville til et engelsktalende land og det godt måtte være Australien eller New Zealand. De sendte mig nogle muligheder og på Monash kunne jeg have alle de fag, jeg originalt skulle have på Århus Universitet. Derefter var valget ikke svært.

 

Hvad var det bedste ved at studere på Monash University og hvad var dine største forventninger?

Universitetet er et virkelig godt universitet, de har meget fokus på at alle elever har et godt studieliv. De afholder hver uge sociale arrangementer med mad, musik og drikke. Campus er som en lille by og man behøver slet ikke forlade Monash i løbet af sit semester hvis det er det, man ønsker. Der er gode træningsmuligheder med svømmehal, fitnesscenter og meget andet. Der er rigtig meget fokus på at minoriteters rettigheder og anerkendelse og universitet er et meget queer venligt miljø.

 

Jeg forventede at blive bedre til at tale engelsk og det tror jeg er lykkedes. Derudover forventede jeg spektakulære naturoplevelser og et nyt netværk af internationale venner og alle de ting er virkelig lykkedes.

 

Hvad var dine fritidsaktiviteter?

Universitet er 16 km fra byen så det tager alligevel en lille time at komme derind, dog er offentlig transport forholdsvis billig og det er helt sikkert det værd at tage derind en gang i mellem. Jeg var hovedsageligt i byen med de andre studerende fra mit kollegie og det var mest for at shoppe og lege turister.

Universitetet arrangerede masser af arrangementer, men jeg vil især anbefale at blive medlem af en studenterklub. Her får du nemlig mulighed for at tage på vandreture, surf ture eller lige præcis den tur, som du bedst kan lide.

 

Mit kollegie arrangerede også mange sociale arrangementer. Især de første uger var propfyldt med masser af aktiviteter, som man kunne deltage i hvis man havde lyst. Jeg husker især en weekendtur med Monash boardriders, hvor jeg sammen med 70 andre studerende bare surfede og hyggede i en weekend.

 

Hvad var det bedste ved at bo og studere i Melbourne og Australien generelt?

Australien er et fantastisk smukt land, med en meget ”laid back” kultur. Det behøver ikke at gå så stærkt og de tager ikke alting så tungt som os danskere nogle gange er gode til at gøre. Jeg boede i Melbourne som er en fantastisk smuk by, på en dag kan man både se bjerge i Dandendong ranges, stranden ved st. Kilda og skyskrabere centrum. På den måde adskiller Melbourne sig meget fra nogen byer, jeg før har besøgt. De prøver ikke at være turistede, og det tror jeg også er noget af det som turisterne kommer for at se.

 

Melbourne er en fantastisk by hvor der er mulighed for alt. Der er kun 2 timer i bil til fantastisk bølgesurf og kun 2 timer i bus til bjergvandring og smuk regnskov. For mig var naturen omkring Melbourne det bedste ved at bo der.

Jeg husker specielt tilbage på den tid hvor jeg ikke var på universitetet, og når jeg nu husker tilbage på det, føltes det som om jeg brugte meget lidt tid på universitetet. Jeg boede på campus og havde derfor en masse medstuderende at tage på ture med, og jeg er sikker på at når jeg husker tilbage på det om 10 år vil det være disse små og store ture der vil stå klarest i min hukommelse.

 

Hvordan boede du og hvad er de største udfordringer som studerende i området?

Jeg boede på Campus på Monash University. Boligen var en del af et kollegie, Roberts Hall, og jeg har aldrig et sekund fortrudt at jeg gjorde det. Ja boligen er ikke lavet i dette årtusinde, ja det er en smule dyrt at bo der, men til gengæld får du mulighed for at møde 150 andre studerende fra Australien og andre steder i verden og det synes jeg er uvurderligt. Jeg mødte de fleste af mine venner på Roberts, de venner jeg også endte med at rejse og opleve Australien (og resten af verden) med.

 

Livet på en SU er svært, så jeg vil anbefale at tjene en masse penge inden man tager afsted og prøv at søge nogle legater. Desværre fik jeg ikke svar fra nogen fonde eller legater, men så er der jo altid SU-lån. Man skal have gjort klart med sig selv at der kan være mange udgifter ved et udlandsophold.

 

Hvad har været det bedste ved at søge igennem Studysea?

Processen er lang men Studysea er rigtig hjælpsomme. De sørgede for kontakt til Monash, at jeg ikke behøvede at tage en engelsk test og også at jeg fik mit karakterblad, da jeg var færdig på Monash. Plus de gjorde en masse andre ting, som bare gjorde oplevelsen så meget bedre. Jeg valgte at søge gennem Studysea fordi de virkede reelle.

 

Så hvis man er i tvivl om man skal tage et semester i udlandet så ring til studysea og hør hvad de kan gøre for en. Det kan nemlig godt virke lidt uoverskueligt og derfor er det så vigtigt at have nogen som Studysea med i processen. De formår at gøre det hele en smule mere håndgribeligt og realistisk og det er bare fantastisk.

Navn

Victor Hagenau Hejgaard Sørensen

Uddannelsesinstitution i Danmark

Aarhus Universitet

Uddannelse

Medicin

Universitet i udlandet

Fag på udenlandsk universitet

Immunology in Health and Disease, Microbes in Health and Disease, Foundations of Epidemiology og Foundations of Biostatistics

Kategori
Alumne, Monash University
Tags
Aarhus Universitet, Alumne, alumne profil, au, australien, freemover, medicin, Melbourne, Monash, Monash University, selvarrangeret studieophold, Studieophold, study abroad, udveksling