fbpx

Australian National University

Studér på Australian National University i hovedstaden Canberra. ANU er et af de bedste universiteter i Australien og globalt.

17380

Studerende

6

Nobelpristagere

1946

Grundlagt

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Australian National University

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Hel Ph.d.

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

Australian National University

 

Australian National University er Australiens, og et af verdens, førende universiteter. ANU var i 2023 imponerende rangeret som nr. 1 i Australien og nr. 30 i verden i QS World University Rankings. Hele seks vindere af Nobelprisen kommer fra ANU. ANU er beliggende i Canberra, som er Australiens hovedstad og hjem til bl.a. parlamentet. Canberra blev valgt til hovedstad som et kompromis mellem Melbourne og Sydney, da disse ikke kunne nå til enighed. I dag er Canberra landets hovedstad og politiske magtcenter og derfor er ANU førende i mange fagområder inkl. jura, politik og økonomi. ANU desuden et af de otte australske “Group of Eight” universiteter.

 

Kunne du tænke dig at studere på et af verdens bedste universiteter? Som officiel repræsentant i Danmark, kan Studysea hjælpe dig i gang med din ansøgning til ANU og vejlede dig gratis igennem forløbet, så intet er overladt til tilfældighederne. Kontakt Studysea for at komme i gang.

 

Studiemiljøet på Australian National University

 

Acton Campus er ANU’s hovedcampus og ligger i hjertet af Canberra. Til trods for dets centrale placering, er Acton Campus er kendt for de landskabelige omgivelser med over 10.000 træer – hvoraf over 500 anses for at være af enestående betydning på grund af deres alder, historie eller art. Over 300 træer anses for at være før den europæiske besættelse af området.

Campus danner rammen for et godt studiemiljø med bl.a. butikker, caféer, barer, fitnesscenter og amfiteater. Vil du have et studiejob, så er Canberra Australiens mest “educated city” med lav arbejdsløshed og indtægter højere end gennemsnittet. Forfølg dine hobbyer og interesser via de mange klubber og studentersamfund – uanset om du er til kunst, sprog, fysik, business eller sport.. Finder du ikke noget af interesse, kan du starte din egen klub!

 

Besøg Australian National University’s website

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på Australian National University

 

På ANU kan du læse 1-2 semestre study abroad eller hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau. Universitetet har et bredt udvalg af fag og uddannelser som udbydes under disse faktulteter:

 

 • Arts and Social Sciences
 • Asia and the Pacific
 • Business and Economics
 • Engineering, Computing and Cybernetics
 • Health and Medicine
 • Law
 • Science

 

Fold sektionerne ud forneden for at læse mere om dine muligheder

Study abroad (studieophold)

Læs fag på Australian National University

ANU’s study abroad program giver dig mulighed for at læse fag (kaldt courses) som du kan få meritoverført til din uddannelse i Danmark. Du kan læse i et eller to semestre som study abroad studerende.

 

Hvordan finder jeg fag?

Søg i universitets katalog for at finde fag via vejledningen forneden:

 

 1. I søgefeltet kan du indtaste keywords fx fagtitel – du kan også undlade dette og i stedet browse igennem alle fag.
 2. Under “Commencement Year” vælges det år du skal afsted. Er det ikke tilgængeligt, vælger du senest tilgængelige år.
 3. Under “Career” vælges “undergraduate” for fag på bachelorniveau eller “postgraduate” for fag på kandidatniveau.
 4. Under “Session” vælger du “First Semester” (februar-juni) eller “Second Semester” (juli-november)
 5. Under “College” vælges det fakultet som fagene hører under.

 

Restriktioner på fag

Bemærk at:

 • du ikke kan vælge fag under ANU Medical School
 • Art studio, music og design fag er begrænsede
 • Law fag er kun åbne for studerende som læser jura
 • du skal opfylde “pre-requisites” til de fag du søger – pre-requisites kan være opfyldt via de fag du har læst i Danmark forud for dit studieophold

 

Hvad betyder fagkoderne?

Det første tal i fagkoden angiver hvilket år/niveau faget undervises på. Fag undervist på kandidatniveau indikeres via fagkode 6xxx eller højere.

 

Eksempelvis: ECON6014 – Managerial Economics (et økonomifag på kandidatniveau)

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

Som international studerende kan du læse mellem 18 og 24 units i et semester. 24 units svarer som regel til 30 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. De fleste fag er på 6 units.

 

Hvor finder jeg detaljerede fagbeskrivelser?

Når du skal søge forhåndsgodkendelse ved dit danske uddannelsessted skal du normalt indsende fagbeskrivelser. Når du har fundet dit fag via universitetets fagkatalog, kan du klikke på fagtitlen og du vil herefter få fagbeskrivelsen online som du kan printe eller linke til. Har du behov for mere detaljerede fagbeskrivelser kan du sende os fagtitel og fagkode på relevante fag, hvorefter Studysea kan indhente detaljerede fagbeskrivelser fra Australian National University hvis de ikke er tilgængelige online.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvilke bacheloruddannelser kan jeg læse på Australian National University?

Se hvilke hele uddannelser du kan læse:

 

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvilke masteruddannelser (kandidatuddannelser) kan jeg læse på Australian National University?

 

Studieperioder på Australian National University

 

Et akademisk år på Australian National University består af 2 semestre. De primære studieperioder er:

 

 • First session: Februar – juni (ansøgningsfrist 1. november året før)
 • Second session: Juli – november (ansøgningsfrist 1. april)

 

Ovenstående ansøgningsfrister gælder study abroad programmet. Bemærk at der kan være andre frister ved ansøgning til hel uddannelse.

 

Se universitetets studiekalender for vigtige datoer.

Hvad koster det at studere på Australian National University?

 

Som studerende opkræves du studieafgift (også kaldt tuition fee) ved universitetet. Udfold den relevante sektion forneden for mere information.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr når du søger ind på Australian National University via Studysea.

 

Udfold den relevante sektion forneden for mere information

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad på ANU?

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2023 er:

 

 • 13.214 australske dollars eller
 • 12.000 australske dollars hvis dit universitet har en udvekslingsaftale med ANU

 

Se senest opdateret studieafgift på ANU’s website. Er du SU-berettiget, kan du søge om udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten. Læs mere under finansiering.

Hel bacheloruddannelse

Hvad koster en hel bacheloruddannelse på ANU?

Studerende som læser en hel bacheloruddannelse på Australian National University opkræves en studieafgift. Studieafgiften på hele uddannelser varierer. Studieafgiften kan du se når du klikker ind på den enkelte uddannelse på ANU’s website – følg anvisningen under fanen “uddannelser” her på profilen eller kontakt Studysea for hjælp.

 

Stipendier (Scholarships) på ANU

Australian National University tilbyder scholarships til studerende som søger ind på en hel uddannelse. Se hvilke scholarships ANU har. Et scholarship kan reducere din studieafgift.

 

FINANSIERINGSMULIGHEDER

Læs mere om dine muligheder for at finansiere din uddannelse i udlandet via offentlig og privat støtte, såsom SU, legater m.v.

Hel masteruddannelse

Hvad koster en hel masteruddannelse på ANU?

Studerende som læser en hel uddannelse på kandidatniveau på Australian National University opkræves en studieafgift. Studieafgiften på hele uddannelser varierer. Studieafgiften kan du se når du klikker ind på den enkelte uddannelse på ANU’s website – følg anvisningen under fanen “uddannelser” her på profilen eller kontakt Studysea for hjælp.

 

Stipendier (Scholarships) på ANU

Australian National University tilbyder scholarships til studerende som søger ind på en hel uddannelse. Se hvilke scholarships ANU har. Et scholarship kan reducere din studieafgift.

 

Finansieringsmuligheder

Læs mere om dine muligheder for at finansiere din uddannelse i udlandet via offentlig og privat støtte, såsom SU, udlandsstipendium, legater m.v.

Studieboliger på Australian National University

 

Som studerende på ANU har du mulighed for at bo i en af universitets studieboliger. Som international studerende er du garanteret en studiebolig hvis du søger inden fristen. ANU har adskillige studieboliger tilgængelige og der findes også mulighed for at tilføje kost (catered accommodation).

 

Hvad er adgangskravene på Australian National University?

 

Adgangskravene afhænger af den type studie du søger. Udfold sektionerne forneden for mere relevant info eller kontakt Studysea for vejledning.

 

Udfold den relevante sektion forneden

Study abroad (studieophold)

Hvordan bliver jeg optaget på Australian National University’s study abroad program?

 

For at blive optaget som study-abroad studerende, skal du opfylde følgende:

 

 • Opfylde engelskkravene*
 • Have et karaktergennemsnit på mindst 7 er anbefalet

 

*Bemærk at study abroad studerende fra Danmark som søger ind via Studysea er fritaget for engelsk sprogtest såfremt du har bestået engelsk A fra gymnasiet eller har mindst 9 i engelsk B fra gymnasiet (eller tilsvarende). Har du fulgt undervisning på engelsk i mindst to år, kan du også fritages en engelsk sprogtest.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan bliver jeg optaget på en bacheloruddannelser på ANU?

 

Optagelseskrav for hele uddannelser på bachelorniveau afhænger af den uddannelse, du søger ind på. Du skal som udgangspunkt have en gymnasial uddannelse. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvad er optagelseskravene til masteruddannelser på ANU?

 

Optagelseskrav for hele uddannelser på kandidatniveau (masteruddannelser) afhænger af den uddannelse, du søger ind på. Du skal som udgangspunkt have gennemført en bacheloruddannelser for at blive optaget på en master. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Australian National University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads. I Danmark har Australian National University, i skrivende stund, udvekslingsaftaler med Aarhus Universitet, CBS, DTU og Københavns Universitet.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset, og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad er det ANU’s egne adgangskrav, som gælder. Ansøgere, som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Hvordan søger jeg ind på Australian National University?

 

Ønsker du at søge ind på Australian National University, kan Studysea hjælpe dig. For at benytte dig gratis af Studysea’s hjælp og de mange fordele Studysea tilbyder, skal din ansøgning tilknyttes Studysea. Det er derfor vigtigt at du følger vores vejledning nøje. Har du ved en fejl kommet til at indsende din ansøgning direkte, så tag kontakt til Studysea hurtigst muligt. Her kan du læse mere om fordele ved at søge via Studysea og se hvorfor vores hjælp er gratis.

 

Ved Studysea, har du under hele forløbet, adgang til personlig vejledning. Udover hjælp til ansøgningen, kan vi bl.a. hjælpe og vejlede dig omkring SU godkendelse, udlandsstipendium, forsikring, legater og meget mere. Hvis du er klar til at ansøge, så klik på knappen forneden. Se også ansøgningsvejledning ved at udfolde den relevante sektion forneden. Er du i tvivl, eller har brug for vejledning, så kontakt os endelig.

 

 

Udfold den relevante sektion forneden

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Australian National University som study-abroad studerende?

Vil du søge ind på Australian National University kan Studysea vejlede dig gratis. Det er vigtigt at din ansøgning sendes til Studysea først og ikke direkte til universitet. For at søge ind som study abroad studerende på Australian National University skal du forberede følgende dokumenter til os:

 

 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular
 • Oplys din adresse, telefonnummer
 • Oplys fagkode og fagtitel på de fag du ønsker at læse
 • Bemærk at fag indenfor Visual Arts og Music kræver en portfolio

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea. Kontakt os for at få tilsendt link til sikker upload af dine dokumenter. Send venligst ikke personfølsomme dokumenter via email.

 

Ansøgningsgebyr

Der er intet ansøgningsgebyr.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på en bacheloruddannelse på Australian National University?

Er du interesseret i at søge ind på Australian National University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

Ansøgningsgebyr

Der er intet ansøgningsgebyr (gælder de fleste uddannelser).

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på en masteruddannelse på Australian National University?

Er du interesseret i at søge ind på Australian National University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

Ansøgningsgebyr

Der er intet ansøgningsgebyr (gælder de fleste uddannelser).

Udveksling

Hvordan søger jeg udvekslingsplads på Australian National University?

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Australian National University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads. Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer. Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad er det ANU’s egne adgangskrav, som gælder. Ansøgere, som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.