fbpx

Studér fashion i New York’s modedistrikt Manhattan

Er du business-minded og har du et ubestrideligt godt øje til fashion og trends? Kan du derudover også nikke genkendende til et drømmejob i modeverdenen? Så læs Fashion Merchandising and Management på Berkeley College på Manhattan, det såkaldte Fashion Center, i USA’s største modehovedstad New York.
business og mode studerende new york fashion distrikt manhattan

Dine muligheder på Berkeley College

Under videregående uddannelse

Study abroad

Study abroad programmet er for dig, der vil læse i udlandet som en del af dit danske uddannelsesforløb. Hvis du er passioneret omkring business og mode, så vil et semester på Berkeley College være et fordelagtigt valg. Som Fashion Merchandising and Manangement studerende på Berkeley, får du adgang til et bredt netværk af modeindustriens bagmænd. Skulle du senere få lyst til at læse videre på en hel uddannelse på Berkeley, har du mulighed for at få merit for de fag du har læst, dvs. at du ikke skal læse de samme fag igen.

Efter gymnasiet

Sabbatår

Vil du kombinere eventyr og faglighed, så kan du med fordel læse et eller flere semestre på Berkeley College i dit sabbatår. Du kan sammensætte dit eget studieprogram med fag på intro-niveau som interesserer dig. Udlandsophold kan øge dine chancer for at komme ind på drømmeuddannelsen i Danmark via kvote 2. Skulle du senere få lyst til at læse videre på en hel uddannelse på Berkeley College, har du mulighed for at få merit for de fag du har læst, dvs. at du kan forkorte din studietid.

Hel uddannelse

Er du klar på at tage din uddannelse i udlandet, så læs en hel bachelorgrad på Berkeley College. Da universitetet har 3 semestre om året, i modsætning til 2 semestre i Danmark, kan du hurtigere gennemføre din uddannelse. På Berkeley har du mulighed for at læse uddannelsen Associate in Applied Science Degree (AAS) og/eller en Bachelor of Business Administration Degree (BBA) i Fashion Merchandising and Management. Alle Studysea studerende har indtil videre fået scholarships fra Berkeley og har dermed opnået store besparelser på studieafgiften.

Uddannelsens Indhold

Fashion Merchandising

Berkeley College ligger centralt på Manhattan mellem 5th Ave. og Madison Ave. På Fashion Merchandising and Management uddannelsen integreres de kreative samt business-mæssige aspekter inden for modeverdenen. Den inkorporerer nutidens teknologier og terminologier, så du ubesværet kan fuldføre fashionindustriens arbejdsopgaver. Man får derudover også indsigt i forbrugernes købsadfærd, produktudvikling, merchandising, distribution på detailmarkedet, marketing og salg. Uddannelsen giver dig et bredt kendskab til  modeindustriens globale forsyningskæde.

Undervisning

Du vil blive undervist af højt kvalificerede undervisere med mange års praktisk og professionel erfaring. Lærestaben bestræber sig på at engagere og fremme de studerendes personlige udvikling, så de kan opnå deres fulde potentiale. Undervisningen er praksisnær og tværfaglig. Der vil udover virksomhedsbesøg også være mundtlige oplæg fra anerkendte designere. I øvrigt, skal du kun lige ud af Berkeley’s porte og så har du hele Manhattan som dit klasseværelse og New York City som dit campus.

Dine udsigter

Berkeley’s studerende får mulighed for at tage et praktikforløb under uddannelsen. Da universitetet er beliggende i New York’s modedistrikt, er der udsigt til at lande en praktikplads hos nogle af verdens modegiganter. Derudover er Berkeley godt forbundet til mange relevante spillere i fashion-industrien.
Studerende på Fashion Merchandising and Management kan bl.a. arbejde som frivillige under et af verdens største modeshows, New York Fashion Week, der afholdes to gange om året. Som frivillig arbejder du bag kulisserne for verdenskendte designere, hvor du har mulighed for at skabe enestående forbindelser til modeverden.

 • Fordele

  • New York City som dit campus
  • Praksisnær undervisning
  • Små klasser med fokus på dig
  • Adgang til New York City’s modeindustri og support network
  • Virksomhedsbesøg samt gæstetalere fra anerkendte brands
  • Fantastiske praktikmuligheder
  • Bliv en del af et internationalt miljø med studerende fra USA og resten af verden
  • Arbejd i 1 x 2 år i USA under OPT ordningen
  • Udvikl dine sproglige samt kulturelle kompetencer

Økonomi

Du skal som udgangspunkt selv finansiere din uddannelse, dog har du mulighed for at søge om diverse tilskud til at dække hele eller en del af studieafgiften (tuition). Se dine specifikke muligheder nedenfor.

Alle study abroad studerende som bliver optaget på Berkeley College via Studysea, får en rabat på studieafgiften således at denne nedsættes til 7.000 for et semester. Denne rabat gælder for study abroad studerende som senest starter i 2024. Du kan udover legater også ansøge om udlandsstipendum og -studielån. Du kan læse mere om dine finansieringsmuligheder her.  Du får naturligvis din SU med.

Studerende under sabbatår som bliver optaget på Berkeley College via Studysea, får en rabat på studieafgiften således at denne nedsættes til 7.000 for et semester. Denne rabat gælder for sabbatårsstuderende studerende som senest starter i 2024. Der er også god mulighed for at søge legater fra private fonde og organisationer. Legater kan dække hele eller dele af studieafgiften. Du er desværre ikke SU-berettiget under dit sabbatår og du kan heller ikke ansøge om et udlandstipendium samt -studielån.

Vil du læse en bachelorgrad på Berkeley College, kan du søge om et scholarship samt legater fra private fonde og organisationer. Alle Studysea ansøgere på en hel bacheloruddannelse har indtil videre fået scholarships på Berkeley. Berkeley har scholarships der kan dække op til 30% af studieafgiften. Du er først SU-berettiget efter dit første år på uddannelsen, hvorefter du kan søge SU-lån til at dække studieafgiften. Via OPT-ordningen kan du efter endt AAS og/eller BBA arbejde i USA i et helt år. I alt har du mulighed for at arbejde i en periode af to år. Du kan læse mere om dine finansieringsmuligheder her.

Arbejd i USA

Optional Practical Training (OPT) er en forlængelse af dit studievisum, som giver dig mulighed for at arbejde et år i USA efter afsluttet uddannelse. Da du på Berkeley både kan læse en en AAS (Associate) og BBA (Bachelor) i Fashion Merchandising and Management betyder det, at du kan arbejde i et år efter afsluttet AAS og/eller BBA. Det vil sige at du i alt kan få to års erhvervserfaring i løbet af dine studier. Derudover kan du også under dine studier få yderligere praktisk erfaring via et praktikophold.

Karrieremuligheder

Produktudvikling

Indkøb

Detail management

Logistik og produktionsplanlægning

Markedsføring og salg

Brand management

Selvstændig

Design

Mode- eller tekstilkonsulent

Populære fag

Introduction to the Fashion Business

Principles of Management

Public Speaking

Interactive Fashion Communication

Internship

Trend Analysis and Product Development

Principles of Marketing

Fashion Innovation Capstone

International business

Læs mere om Berkeley College på universitetsprofilen.
Har du spørgsmål eller er du klar til at søge ind? Kontakt Studysea for gratis hjælp og vejledning.