fbpx

Carleton University

Interesserer du dig for innovation og videnskab? Studér på Carleton University, som især er anerkendt for videnskabelige uddannelser. Universitetet er beliggende i Canadas hovedstad, Ottawa, som er beriget med det smukkeste landskab.

32116

Studerende

168000

Alumner

1942

Etableret

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Carleton University

 

Hel bacheloruddannelse

 

Study abroad på bachelorniveau

Carleton University

 

Carleton University (CU) er et offentligt canadisk universitet, som blev grundlagt i 1942 for at imødekomme tilbagevende veteraner fra 2. Verdenskrig. Universitetet er placeret i hovedstaden, Ottawa, ved den historiske Rideau Canal som på UNESCO’s verdensarvsliste. Carleton er kendt for at være et universitet, som baserer undervisningen på innovativ læring. Universitetet tiltrækker især studerende som har et iværksætter-mindset eller som har lyst til at tilegne sig det. Det er vigtigt for CU, at alle studerende bliver forberedt til et arbejdsmarked i konstant forandring. Carleton University kan tilbyde study abroad studieophold på bachelorniveau eller hel uddannelse på bachelorniveau. Selvom universitetet især er anerkendt for videnskabelige uddannelser, så tilbydes også mange andre uddannelser såsom business, kommunikation, journalistik og meget mere.

 

 

Studiemiljø

 

Carleton University er beliggende i Canadas smukke hovedstad Ottawa. Som studerende på Carleton University har du rig mulighed for at engagere dig i studielivet. Universitetet tilbyder mere end 200 sociale klubber som du kan melde dig ind i. CU’s mange sportsfaciliteter, gør at du kan holde dig aktiv! CU tilbyder blandt andet atletikfaciliteter, fitness og en masse masse sportsklubber. Hvis du bliver studerende på CU, vil du på campus være omgivet af skøn natur, med en masse muligheder for at sidde udenfor og hygge med andre studerende.

 

Mange drømmer om at opleve Canada og det er der bestemt en grund til. Landet har nogle af verdens smukkeste landskaber! Du kan opleve det kendte Niagara Falls, Banff National Park and the Rocky Mountains, Toronto Tower, Old Quebec, Ottawa’s Parliament Buldings og meget andet! Ottawa er, udover Rideau Canal og Parliament Buldings, også kendt for skønne udendørsaktiviteter. Blandt andet paddleboarding i Gatineau floden, en tur i et fly fra 2. Verdenskrig, vandring og river rafting. Har du lyst til en lille roadtrip, så tager det kun omkring to timer til den kendte storby Montréal.

 

Besøg Carleton University’s hjemmeside.

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på Carleton University

 

På Carleton Universiyt kan du læse som study-abroad studerende på bachelorniveau eller læse en hel uddannelse på bachelorniveau. Klik på sektionerne forneden for at læse mere om dine muligheder på Carleton University. Du kan følge spændende fag og uddannelser inden for følgende fagområder:

 

 • Architectural Studies
 • Bachelor of Arts
 • Cognitive Science
 • Cummincation and Media Studies
 • Computer Science
 • Economics
 • Engineering
 • Global and International Studies
 • Health Science
 • Humanities
 • Industrial design
 • Information Technology
 • Journalism
 • Journalism and Humanities
 • Mathematics
 • Media Production and Design
 • Public Affairs and Policy Management
 • Science
 • Social Work

Study abroad (studieophold)

Hvordan finder jeg fag?

Er du study abroad studerende, kan du søge efter fag i denne søgefunktion. Hvis du skal afsted i et efterårssemester bør du vælge senest tilgængelige “Fall” semester under term og skal du afsted i et forårssemester skal du vælge senest tilgængelige “Spring” semester. Bemærk at det kun er muligt at følge fag på bachelorniveau og du bør derfor vælge “undergraduate” under “course level” i søgefunktionen. Carleton har 4-årige bacheloruddannelser. Er du kandidatstuderende, kan du tjekke med din danske uddannelsesinstitution om du kan få godkendt fag som f.eks. er på fjerde år af bacheloruddannelsen på Carleton.

 

Bemærk at disse fag ikke godkendes af Carleton til study-abroad studerende.

 

Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne viser hvilket studieområde fagene tilhører og hvilket niveau faget er på.

 

Den første række bogstaver er en forkortelse af det studieområde faget ligger indenfor, eksempelvis Anthropology (ANTH). Yderligere viser det første tal i talrækken, hvilket år på uddannelsen faget er på. Hvis tallet er 1, vil det være på 1.år (semester 1 og 2) og er det på 300 vil det derimod være på 3. år (semester 5 og 6).

 

Eksempelvis: ANTH4109 – (Antropologi, 4. år af bacheloren)

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

2,5 credits points på Carleton University  svarer som regel til 30 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. Carleton betragter dig som fuldtidsstuderende når du læser mellem 1,5 og 2,5 credits i en termin (semester).

De fleste fag på Carleton University giver 0,5 credits.

 

Hvor finder jeg detaljerede fagbeskrivelser?

Hvis dit studieophold skal indgå i din danske uddannelse, skal du søge om forhåndsgodkendelse af fag. Dertil skal du som regel medsende fagbeskrivelser på de fag du ønsker at få merit for. Studysea kan rekvirere fagbeskrivelserne, hvis du sender os en liste med fagtitel og fagkode på de fag du er interesseret i.

Hel uddannelse på bachelorniveau

 • Se hvilke hele uddannelser du, som dansk studerende, kan læse på Carleton University.

Studieperioder på Carleton University

 

Carleton University har studiestart to gange om året:

 

 • Efterår: sep – dec (ansøgningsfristen: 15 juni)
 • Vinter: januar – april (ansøgningsfristen: 15 oktober)

 

Ansøgningsfristerne gælder study abroad. Søger du hel uddannelse, kan fristerne variere. Kontakt Studysea for mere information.

 

Se vigtige datoer for studieåret på Carleton University.

 

Bemærk at ovenstående ansøgningsfrister er anbefalede. Nåede du ikke at søge før fristen, så kontakt os for at se om vi stadig kan hjælpe dig ind. Søger du ind på en hel uddannelse, kan fristerne variere. Tag derfor kontakt til din Studysea vejleder.

Studieafgiften (tuition) på Carleton University

 

Som dansk studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb.

 

Ansøgningsgebyr

 

Carleton University opkræver et ansøgningsgebyr på 100 canadiske dollars.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et study abroad ophold på Carleton University?

 

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift (tuition fee) ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelser og fremgår på universitetets hjemmeside under den enkelte uddannelse. Se mere om priserne på de forskellige uddannelser her. Du skal være opmærksom på, at ønsker du studieafgiften pr. semester, skal tallet divideres med to.

 

Er du SU-berettiget, kan du søge om udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten. Læs mere under finansiering.

Hel bacheloruddannelse

Hvad koster en bacheloruddannelse på Carleton University?

 

Som bachelorstuderende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelser og fremgår på universitetets hjemmeside under den enkelte uddannelse. Se mere om priserne på de forskellige uddannelser her. Du skal være opmærksom på, at ønsker du studieafgiften pr. semester, skal tallet divideres med to.

 

 

Til hele uddannelser kan du søge SU fra staten, samt legater fra private fonde. Læs mere om dine finansieringsmuligheder.

Universitetets studieboliger

 

Som studerende på Carleton University har du bl.a. mulighed for at bo i universitetets studieboliger. Læs mere om dine muligheder for studiebolig på CU.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav for study abroad på Carleton University

 

For at blive optaget som study-abroad studerende på CU, skal du opfylde følgende:

 

 • have gennemført en gymnasial uddannelse eller tilsvarende
 • opfylde engelskkravene*
 • opfylde adgangskravene til de fag du søger ind på

 

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav for bacheloruddannelser på Carleton University

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Carleton University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Carleton University’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg study abroad på Carleton University?

 

Er du interesseret i at søge ind på Carleton University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er et ansøgningsgebyr på $100 CAD for study abroad.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på en bacheloruddannelser på Carleton University?

 

Er du interesseret i at søge ind på Carleton University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er et ansøgningsgebyr på $100 CAD når du søger ind på Carleton University.