fbpx

San Diego State University (SDSU)

Studér på San Diego State University i den amerikanske delstat Californien. Læs et eller to semestre under din uddannelse eller i dit sabbatår.

36484

Studerende

1958

Internationale studerende

1897

Grundlagt

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på San Diego State University

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Sabbatår med universitetsstudier

 

Sprogkurser i engelsk

San Diego State University

 

Velkommen til San Diego State University (SDSU) – det største og ældste universitet i San Diego-området, unikt beliggende kun 30 minutter nord for grænsen mellem USA og Mexico på Kumeyaay-land. Siden SDSU’s grundlæggelse i 1897 er universitetet vokset til at være et førende offentligt forskningsuniversitet og en anerkendt latinamerikansk uddannelsesinstitution. SDSU’s har i nyere tid renoveret biblioteker, laboratorier og kollegier på campus, og tilbyder i dag studerende undervisning i et topmoderne læringsmiljø.

 

Universitetet er særligt anerkendt for dets uddannelser i blandt andet business, ingeniørvidenskab, folkesundhed, psykologi, kunst, biologiske videnskaber, iværksætteri og uddannelse. Ifølge usnews rangerer SDSU nummer 12 ud af 405 bedste latinamerikanske institutioner i Amerika, og nummer 105 ud af 439 nationale universiteter i USA.

 

Har du lyst til at studere på San Diego State University, kan Studysea, som officiel repræsentant i Danmark, hjælpe dig i gang med din ansøgning og vejlede dig gratis igennem forløbet, så intet er overladt til tilfældighederne. Kontakt Studysea for at komme i gang.

 

Studiemiljøet på San Diego State University

 

SDSU’s campus er beliggende 15 minutters kørsel fra San Diego’s centrum, Stillehavet og bjerge. San Diego er kendt for sit varme klima, og kilometervis af hvide sandstrande, hvor du kan dyrke watersport eller blot tilbringe en dag i solen, uden for din undervisning. Vil du udfordre dine fysiske og mentale grænser, kan du tage på vandretur på sandstensklipper med udsigt over havet i Torrey Pines, eller klatre op på bjergtoppe og derfra nyde en betagende panoramaudsigt.

 

San Diego er hjemsted for adskillige kulturoplevelser som museer, teatre, spillesteder og filmfestivaller, og i de mange teatre på campus kan du opleve  musicals, danseforestillinger og koncerter, som er arrangementer, som SDSU selv afholder. På SDSU finder du desuden mere end 300 studenterorganisationer, hvor du højst sandsynligt vil finde en klub, der passer til dine interesser og hvor du vil kunne skabe livslange venskaber. Ønsker du at udvide din danske vennekreds, er der gode muligheder for at møde danskere på universitetet. SDSU er nemlig et af de mest populære universiteter i San Diego blandt danske studerende.

 

Besøg San Diego State University’s website

 

Klik på fanebladene til venstre for mere praktisk info om universitetet.

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på San Diego State University

 

På San Diego State University kan du læse som study abroad og sabbatårsstuderende i et eller to semestre. Universitetet har et bredt udvalg af fag og uddannelser, som er opdelt i følgende fagområder:

 

 • Arts
 • Business
 • Education
 • Engineering
 • Health and Human Services
 • Sciences

 

Fold sektionerne ud forneden for at læse mere om dine muligheder

Study abroad (studieophold)

Læs fag på San Diego State University

 

SDSU’s study abroad program giver dig mulighed for at læse fag, som du kan få meritoverført til din uddannelse i Danmark. Du kan læse i et eller to semestre som study abroad studerende.

 

Hvordan finder jeg fag?

 

Søg i universitetets database for at finde fag og følg vejledningen nedenfor. Bliver du ikke ledt ind på siden, så luk den og prøv igen.

 

 1. Vælg det semester du skal afsted og klik derefter på “Additional ways to search”. Er det ikke tilgængeligt, vælger du senest tilgængelige år.
 2. Vælg “San Diego Campus” og udfold sektionen “Available subjects” for at se oversigt over fagområder.
 3. Brows igennem fagene, eller filtrér yderligere. Vælg for eksempel “undergraduate” i venstre side for at se fag undervist på bachelorniveau, eller “graduate” for fag på kandidatniveau.

 

Du kan også søge fag i denne database. Angiv fagområde i “Keywords or phrase” under “Course filter” for at se fag indenfor dit relevante studieområde, og brows herefter igennem fagene. Vær opmærksom på at læse fagenes Prerequisites (dvs. fag du bør have læst forinden). Prerequisites er nødvendige for studerende, der læser hele uddannelser at opfylde, men for study abroad studerende giver det en indikation af hvilken baggrundsviden du skal have for kunne følge faget. Vær desuden opmærksom på, om fagene udbydes på det semester, hvor du skal på udlandsophold.

 

Vær opmærksom på, at studerende, der læser hele uddannelser på SDSU har førsteret til fagene. Det betyder at du ikke garanteres at få plads på din førsteprioritet, og du bør derfor have flere hold i tankerne, når du tilmelder dig fag. Der er især efterspørgsel på Business-fag på SDSU.

 

Hvad betyder fagkoderne?

 

Søger du fag i denne database, skal du være særligt opmærksom på fagkoderne. Her kan du nemlig ikke vælge uddannelsesniveau, og du vil derfor både se fag undervist på bachelor- og kandidatniveau. Det første tal i fagkoden angiver hvilket år/niveau faget undervises på. Fag undervist på kandidatniveau indikeres via fagkode 5xx eller højere.

 

Eksempelvis: ACCTG 501 – Advanced Financial Accounting (et regnskabsfag på kandidatniveau)

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

12-15 credits på bachelorniveau eller 9-12 credits på kandidatniveau på San Diego State University svarer som regel til 30 ECTS, men husk; det er din danske uddannelses institution, som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit.

 

De fleste fag på SDSU giver 3 credits og dermed kan du forvente at skulle følge 4 til 5 fag på bachelorniveau eller 3-4 fag på kandidatniveau.

 

Hvor finder jeg fagbeskrivelser?

 

Når du skal søge forhåndsgodkendelse ved dit danske uddannelsessted skal du normalt indsende fagbeskrivelser. Når du har fundet dit fag via universitetets database, kan du klikke på fagtitlen og derefter se en kort fagbeskrivelse. Har du behov for mere detaljerede fagbeskrivelser, kan du kontakte Studysea for vejledning.

Sabbatår

Læs fag på San Diego State University

 

På SDSU kan du læse fag i et eller to semestre i dit sabbatår.

 

Hvordan finder jeg fag?

 

Søg i universitetets database for at finde fag og følg vejledningen nedenfor:

 

 1. Vælg den periode, hvor du skal afsted og klik derefter på “Additional ways to search”.
 2. Vælg “San Diego Campus” og udfold sektionen “Available subjects” for at se oversigt over fagområder.
 3. Brows igennem fagene, eller filtrér yderligere. Vælg for eksempel “undergraduate” i venstre side for at se fag undervist på bachelorniveau.

 

Du kan også søge fag i denne database. Angiv fagområde i “Keywords or phrase” under “Course filter” for at se fag indenfor dit ønskede studieområde, og brows herefter igennem fagene. Vær opmærksom på at læse fagenes Prerequisites, der angiver, hvilke forudsætninger der er for, at man kan læse det enkelte fag.  Prerequisites er nødvendige for studerende, der læser hele uddannelser at opfylde, men for sabbatårsstuderende giver det en indikation af hvilken baggrundsviden du skal have for at kunne følge faget. Vær desuden opmærksom på, om fagene udbydes i den periode, hvor du skal på udlandsophold.

 

Vær opmærksom på, at studerende, der læser hele uddannelser på SDSU har førsteret til fagene. Det betyder at du ikke garanteres at få plads på din førsteprioritet, og du bør derfor have flere hold i tankerne, når du tilmelder dig fag. Der er især efterspørgsel på Business-fag på SDSU.

 

Hvad betyder fagkoderne?

 

Søger du fag i denne database, skal du være særligt opmærksom på fagkoderne. Her kan du nemlig ikke vælge uddannelsesniveau, og du vil derfor både se fag undervist på bachelor- og kandidatniveau. Det første tal i fagkoden angiver hvilket år/niveau faget undervises på. Fag undervist på bachelorniveau indikeres via fagkode 100 til 499. Som sabbatårsstuderende med en gymnasial uddannelse i bagagen, anbefaler vi, at du følger fag undervist på introniveau. Det vil sige fag, der har 100-200 i fagkoden.

 

Eksempelvis: ACCTG 201– Financial Accounting Fundamentals (et regnskabsfag på introniveau)

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

12-15 credits på bachelorniveau på San Diego State University svarer som regel til 30 ECTS, som er det normale for en dansk fuldtidsstuderende at læse på et semester.

 

De fleste fag på SDSU giver 3 credits og dermed kan du forvente at skulle følge 4 til 5 fag på bachelorniveau.

 

Hvor finder jeg fagbeskrivelser?

 

Når du har fundet dit fag via universitetets database, kan du klikke på fagtitlen og derefter se en kort fagbeskrivelse. Har du behov for mere detaljerede fagbeskrivelser, kan du kontakte Studysea for vejledning.

Øvrige

Er du interesseret i universitetets øvrige programmer, så kontakt Studysea for mere information.

Studieperioder på San Diego State University

 

Et akademisk år på San Diego State University består af 2 semestre. De primære studieperioder er:

 

 • Spring semester:  januar – maj (ansøgningsfrist medio november)
 • Fall semester: august – december (ansøgningsfrist medio juni)

 

Se universitetets studiekalender for vigtige datoer.

Hvad koster det at studere på San Diego State University?

 

Som studerende opkræves du studieafgift (også kaldt tuition fee) ved universitetet. Udfold den relevante sektion forneden for mere information.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

 

Ansøgningsgebyr

 

Studerende på San Diego State University opkræves et ansøgningsgebyr på USD 175.

 

Udfold den relevante sektion forneden for mere information

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad på San Diego State University?

 

Som study abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 7,000 USD

 

Vær opmærksom på, at studieafgiften på 7,000 USD dækker 12 units på bachelorniveau og 9 units på kandidatniveau. Vil du læse flere units, skal du regne med en ekstraudgift på 302 USD pr. unit for fag på bachelorniveau, og 362 USD pr. unit for fag på kandidatniveau.

 

Se senest opdaterede studieafgifter samt obligatoriske gebyrer på SDSU’s website. Er du SU-berettiget, kan du søge om udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten. Læs mere under finansiering.

Sabbatår

Hvad koster det at studere et semester på San Diego State University i et sabbatår?

 

Som sabbatårsstuderende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 7,000 USD

 

Vær opmærksom på, at studieafgiften på 7,000 USD dækker 12 units på bachelorniveau. Vil du læse flere units, skal du regne med en ekstraudgift på 302 USD pr. unit for fag på bachelorniveau.

 

Se senest opdaterede studieafgifter samt obligatoriske gebyrer på SDSU’s website. Læs mere under finansiering.

Øvrige

Vil du læse sprogkurser i engelsk på San Diego State University, opkræves du et gebyr. Se aktuelle gebyrer på SDSU’s website.

Studieboliger på San Diego State University

 

On-Campus muligheder er kun tilgængelige for SDSU studerende, der læser en hel uddannelse på universitet. Der er dog flere muligheder for at bo uden for campus og i gåafstand her til. Disse boliger administreres ikke af universitet, men SDSU er dedikeret til at hjælpe studerende med at finde bolig.

 

Der er stor efterspørgsel på boliger i San Diego, især i efterårssemesteret, og du bør derfor arrangere bolig, inden du ankommer til San Diego.

 

Læs mere om off-campus housing på SDSU’s website.

Hvad er adgangskravene på San Diego State University?

 

Udfold sektionerne forneden for mere relevant info eller kontakt Studysea for vejledning.

 

Udfold den relevante sektion forneden

Study abroad (studieophold)

Hvordan bliver jeg optaget på San Diego State University’s study abroad program?

 

For at blive optaget som study abroad studerende, skal du opfylde følgende:

 

 • Opfylde engelskkravene*
 • Der er ingen krav til karaktergennemsnit, når du søger optag på SDSU

 

*Bemærk at study abroad studerende fra Danmark, som søger ind via Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest, såfremt du har mindst 7 i engelsk A eller 10 i engelsk B fra gymnasiet.

Sabbatår

Hvordan bliver jeg optaget på San Diego State University i mit sabbatår?

 

For at blive optaget som sabbatårs (gap year) studerende, skal du opfylde følgende:

 

 • Opfylde engelskkravene*
 • Have gennemført en gymnasial uddannelse eller tilsvarende
 • Der er ingen krav til karaktergennemsnit, når du søger optag på SDSU

 

*Bemærk at study abroad studerende fra Danmark, som søger ind via Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest, såfremt du har mindst 7 i engelsk A eller 10 i engelsk B fra gymnasiet.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med San Diego State University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset, og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad er det SDSU’s egne adgangskrav, som gælder. Ansøgere, som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Hvordan søger jeg ind på San Diego State University?

 

Ønsker du at søge ind på San Diego State University, kan Studysea hjælpe dig. For at benytte dig gratis af Studysea’s hjælp og de mange fordele Studysea tilbyder, skal din ansøgning tilknyttes Studysea. Det er derfor vigtigt at du følger vores vejledning nøje. Har du ved en fejl kommet til at indsende din ansøgning direkte, så tag kontakt til Studysea hurtigst muligt. Her kan du læse mere om fordele ved at søge via Studysea og se hvorfor vores hjælp er gratis.

 

Ved Studysea, har du under hele forløbet, adgang til en personlig vejleder. Udover hjælp til ansøgningen, kan vi bl.a. hjælpe og vejlede dig omkring SU godkendelse, udlandsstipendium, forsikring, legater og meget mere. Hvis du er klar til at ansøge, så klik på knappen forneden. Se også ansøgningsvejledning ved at udfolde den relevante sektion forneden. Er du i tvivl, eller har brug for vejledning, så kontakt os endelig.

 

 

 Udfold den relevante sektion forneden

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på San Diego State University som study abroad studerende?

 

Vil du søge ind på San Diego State University kan Studysea vejlede dig gratis. Det er vigtigt at din ansøgning sendes til Studysea først og ikke direkte til universitet. For at søge ind som study abroad studerende på San Diego State University skal du forberede følgende dokumenter til os:

 

 • Ansøgningsskemaet (kontakt Studysea for at få det tilsendt)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea. Kontakt os for at få tilsendt link til sikker upload af dine dokumenter. Send venligst ikke personfølsomme dokumenter via email.

 

Ansøgningsgebyr

 

Studerende på San Diego State University opkræves et ansøgningsgebyr på 175 USD.

Sabbatår

Hvordan søger jeg ind på San Diego State University som sabbatårsstuderende?

 

Vil du søge ind på San Diego State University kan Studysea vejlede dig gratis. Det er vigtigt at din ansøgning sendes til Studysea først og ikke direkte til universitet. For at søge ind som sabbatårs (gap year) studerende på San Diego State University skal du forberede følgende dokumenter til os:

 

 • Ansøgningsskemaet (kontakt Studysea for at få det tilsendt)
 • Verificeret kopi af gymnasiebevis på engelsk
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea. Kontakt os for at få tilsendt link til sikker upload af dine dokumenter. Send venligst ikke personfølsomme dokumenter via email.

 

Ansøgningsgebyr

 

Studerende på San Diego State University opkræves et ansøgningsgebyr på 175 USD.

Udveksling

Hvordan søger jeg udvekslingsplads på San Diego State University?

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med San Diego State University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad er det SDSU’s egne adgangskrav, som gælder. Ansøgere, som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Gode grunde til at studere på San Diego State University

Hvorfor San Diego State University?

Få utallige kulturoplevelser

SDSU’s beliggenhed i tæt på San Diego, skaber unikke muligheder for at opleve både i og uden for undervisningen. Mulighederne spænder fra pulserende kvarterer som Gaslamp Quarter til kunstneriske vibes i Balboa, og fra campus’ placering kan du udforske lokale kulturelle begivenheder, tage på udflugter til nærliggende nationalparker eller nyde en dag på stranden. Sagt med andre ord; du kommer ikke til at kede dig i San Diego.

 

Tæt på Mexico

At bo i San Diego betyder, at du har nem adgang til den mexicanske grænse, der kun ligger 17 miles fra centrum. Besøg Mexico på en dags- eller weekendtur, og kombiner dit udlandsophold med både amerikansk og mexicansk kultur og fede oplevelser.

 

Oplev amerikansk kultur

San Diego kombinerer det bedste fra Californiens afslappede atmosfære med den amerikanske kultur, som vi kender den. San Diego er en pulserende storby og hjemsted for et væld af kulturelle institutioner, museer og teatre. Den amerikanske kultur er også repræsenteret i San Diegos madscene. Smag på autentiske tacos eller prøv lokale specialiteter på enten et af byens madmarkeder eller på de mange caféer og restauranter.

 

Nyd det varme klima

Træk vejret dybt og mærk den afslappede livsstil, som Californien er kendt for. Strande, som den verdensberømte Pacific Beach, er ikke kun et sted for solbadning og surfing, men også sociale knudepunkter, hvor lokale og turister mødes for at mingle. Strandpromenaden er fyldt med butikker og caféer, der afspejler den afslappede og venlige atmosfære, der karakteriserer amerikansk kystlivsstil.

 

Mød andre internationale

Tæt på 2000 internationale studerende læser på SDSU, og repræsenterer omkring 90 forskellige nationaliteter. SDSU har mere end 300 forskellige studenterorganisationer, og det betyder, at du har gode muligheder for at skabe forbindelser med andre internationale studerende, eller blive en del af et veletableret fællesskab i en studenterorganisation.

Hvorfor San Diego State University via Studysea?

Gratis og kompetent vejledning

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for San Diego State University. Når du søger optagelse via Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på SDSU og hjælpe dig med din ansøgning. SDSU er et af vores tre samarbejdsuniversitet i San Diego. Vores indgående kendskab til USA og Californien, giver dig de bedste forudsætninger for et vellykket studieophold.

Spar 400 kroner på rejseforsikring

Det en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 400 kroner i rabat, hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende, som har søgt ind og er blevet optaget på San Diego State University via Studysea.

Mød dine kommende medstuderende til pre-departure møde

Studerende som optages på SDSU via Studysea inviteres til et pre-departure møde, hvor du kan møde andre studerende som skal afsted i samme studieperiode via Studysea og få svar på de sidste praktiske spørgsmål før afrejse.

Socialt netværk med andre Studysea studerende

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende, som deler din destination, kan du skabe kontakt til og møde andre danske Studysea studerende. Det giver gode muligheder for at høre erfaringer og sparre med andre.