Universidad Católica de Murcia

Studér i Murcia på Universidad Catolica de Murcia som er kendt som ”sports universitetet”.

ucam universidad catolica de murcia

Studiemuligheder på Universidad Católica de Murcia

Study abroad

Study abroad på bachelorniveau

Hel uddannelse

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Hel Ph.d.

Øvrige

Universitetsforberedelseskurser

Spansk sprogkurser

15000

Studerende

1500

Internationale studerende

7

Største by i Spanien

Universidad Católica de Murcia

 

Universidad Católica de Murcia (UCAM) er et privat universitet i Spanien. Her læser ca. 15.000 studerende, hvoraf godt 10% er internationale studerende. UCAM’s undervisningsmetode er baseret på en meget personlig tilgang, hvorfor universitetets klasser er relativt små og der er mange undervisere i forhold til antallet af studerende. Yderligere er UCAM kendt som ’’Sportsuniversitetet’’, da de tilbyder mange forskellige uddannelser der er bygget op omkring forskellige sportsgrene. UCAM er det første universitet i hele Europa der har formået at få et basketballhold til at spille i den bedste nationale række (ACB League Spain). Ud over at være dygtige indenfor basketball, er UCAM også en af de mest fremtrædende udviklingsinstitutioner for de to bedste spanske fodboldrækker – LFP (Liga de Fútbol Profesional).

 

Studiemiljø

 

Byen Murcia er Spaniens 7. største by og er samtidig hovedstaden i den spanske region Murcia. I Murcia, som ligger i den sydøstlige del af Spanien, er gennemsnitstemperaturen på 18 grader gennem hele året. Medmindre man er der er i november og december, er der gode chancer for at få temperaturer op på mellem 25-30 grader, så du kan udnytte Murcias mange kilometer af fantastiske strande i fulde drag. Byens kulturliv er meget aktivt takket være byens historiske arv, multikulturelle miljø, universiteter, biblioteker, koncertsale og summende byliv for blot at nævne nogle få af de mange spændende ting du kan opleve i Murcia.

Studiemuligheder på Universidad Católica de Murcia

 

På Universidad Católica de Murcia kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre eller hele bachelor- eller kandidatuddannelser. Det er muligt at følge undervisning på både spansk og engelsk. På UCAM kan du finde spændende fag og uddannelser inden for flere forskellige discipliner. UCAM tilbyder uddannelser og fag på bachelor niveau indenfor følgende fakulteter:

 

 • Tourism
 • Business
 • Education
 • Modern language
 • Sport & physical activities (Only first year in english)

 

UCAM tilbyder desuden internationale studerende på videregående uddannelser at starte på en af deres sportslinjer, hvor det er muligt at tilmelde sig indenfor de første to semestre af ens bacheloruddannelse. Efter de første to semestre, er det stadig muligt at tilmelde sig, men her vil undervisningen udelukkende være på spansk. Du kan læse mere om UCAM’s sportsrelaterede uddannelser her.

 

STUDY ABROAD

 

Hvordan finder jeg fag?

 

Er du study abroad studerende, kan du læse mere om dine studiemuligheder, og finde frem til de fag der udbydes på universitetet ved at benytte denne database hvor du også kan downloade fagbeskrivelserne ved at klikke på fagene under fanebladet “study plan”. Søger du fag på kandidatniveau skal du i stedet finde fagene under de forskellige masteruddannelserne på UCAM. Uddannelser undervist på engelsk er markeret med et britisk flag. Under hver uddannelse kan du finde de moduler uddannelsen består af og du kan downloade fagbeskrivelserne ved at klikke på faget. Bemærk at nogle fag på kandidatniveau ikke optager study abroad studerende. Send derfor de fag du ønsker at følge til Studysea, så tjekker vi med UCAM om de udbydes det semester du skal afsted og om de er åbne for study abroad.

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

Universidad Católica de Murcia benytter selv ECTS ligesom de danske uddannelsesinstitutioner.

De fleste fag på Universidad Católica de Murcia giver mellem 3 og 6 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit.

 

Hele uddannelser

 

Se hvilke hele uddannelser vi kan hjælpe dig med at søge ind på:

Studiestart

 

Der er studiestart to gange om året.

 

 • Forårssemester: Februar – maj (ansøgningsfrist 15. november året før ønsket studiestart).
 • Efterårssemester: September – januar (ansøgningsfrist 15. maj).

 

Se skemaet (som kun er tilgængeligt på spansk). Bemærk at ovenstående perioder dækker fra studiestart til sidste eksamen, men ikke orientering for nye studerende som typisk afholdes ugen før studiestart. Læs mere.

Studieafgiften (tuition) på Universidad Católica de Murcia

 

Hvad koster et semester study abroad?

 

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2022 er:

 

 • 3.695€ (for 30 ECTS)

 

Se de senest opdaterede priser på UCAM’s hjemmeside.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

 

Hvad koster en hel uddannelse?

 

Studieafgiften på hele uddannelser varierer. Du kan som udgangspunkt regne med at hvert semester koster mellem 3-4000€. Kontakt os med dine specifikke ønsker, og vi finder den nøjagtige pris til dig.

 

Ansøgningsgebyr

 

Som study abroad studrende skal du ikke betale ansøgningsgebyr. Skal du derimod læse en hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau opkræves du et ansøgningsgebyr på €120 EUR.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Universitetets studieboliger

 

Universidad Católica de Murcia har kreeret deres egen bolig database, som er tilgængelig for alle internationale studerende, for at gøre deres boligsøgen nemmere og mere overskuelig.

For at få adgang til denne database skal den studerende tage kontakt til universitetets internationale personale efter optagelse. Studysea kan sætte dig i kontakt med det rette personale.

 

Yderligere, hvis du stadig er i tvivl om hvordan det hele fungere i Murcia, er universitetets personale klar til at hjælpe internationale studerende med at finde bolig.

 

På trods af at Murcia er en dejlig og spændende by at bo i, med høje levestandarder, er omkostningerne ved at bo i Murcia meget lave. UCAM har lavet et budget over et typisk forbrug for en studerende på deres universitet, og siger selv som fingerregel, at man med 500€ om måneden, burde kunne dække alle ens udgifter. Du kan se eksemplet her.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som study abroad studerende på UCAM, skal du opfylde følgende:

 

 • være i gang med en videregående uddannelse eller for nyligt være dimitteret
 • have gode engelskkundskaber

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Universidad Católica de Murcia, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Universidad Católica de Murcia’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Universidad Católica de Murcia?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved Universidad Católica de Murcia, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (rekvireres ved Studysea)
 • Udfyldt learning agreement (rekvireres ved Studysea)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad.

 

Ansøgningsfrister

 

 • Studiestart i semester 1 (Forår): 5. november
 • Studiestart i semester 2 (Efterår): 5. maj

Hel uddannelse på bachelorniveau

Ansøgningsgebyr

 

Studerende som søger ind på en hel uddannelse på Universidad Católica de Murcia, skal betale et ansøgningsgebyr på €120 EUR.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Ansøgningsgebyr

 

Studerende som søger ind på en hel uddannelse på Universidad Católica de Murcia, skal betale et ansøgningsgebyr på €120 EUR.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Universidad Católica de Murcia, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Universidad Católica de Murcia’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Vil du vide mere om Universidad Catolica de Murcia? Kontakt Studysea for gratis vejledning og hjælp til ansøgningen.