University of Tasmania

Læs på University of Tasmania via Studysea. Oplev en unik og lækker studiedestination som har nogle af Australiens laveste leveomkostninger. Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på et studieophold eller en hel uddannelse på UTAS. Som officiel repræsentant i Danmark er vores vejledning naturligvis gratis.

university of tasmania utas

Studiemuligheder på University of Tasmania

Study abroad

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

Hel uddannelse

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Hel Ph.d.

Øvrige

Sabbatår med universitetsstudier

Universitetsforberedelseskurser

Engelsk sprogkurser

1890

Etableret

37647

Studerende

5861

Internationale studerende

University of Tasmania

 

University of Tasmania – UTAS – ligger i blandt verdens top 2% af universiteter ifølge Academic Ranking of World Universities 2019. UTAS er et af Australiens ældste universiteter etableret i 1890, og har i dag 5 campusser. Universitetets hovedcampus findes i Hobart i det sydlige Tasmanien hvor du kan læse et væld af spændende fag. Vil du specifikt læse Maritime uddannelser, Human Interface, Education eller Architecture, skal du læse på Launceston campus i det nordlige Tasmanien. Universitetets resterende campusser er i Burnie og Sydney (modtager ikke study-abroad studerende). Campusserne byder på hver deres unikke studiemiljøer. Uanset hvor du læser i Tasmanien, vil undervisningen være i top-klasse. University of Tasmania er det universitet, som har modtaget flest priser af Australian Awards for University Teaching for deres undervisning i Australien (2015). Universitetet er specielt anerkendt for uddannelserne; Zoology, Geography, Environmental Sciences, Marine and Antarctic science, Law, Aboriginal studies og Journalism and Media.

 

Studiemiljø

 

Tasmanien byder på et varieret landskab med mulighed for at praktisere udendørsaktiviteter som surfing, dykning, trekking og rafting. Vil man ud på kulturelle farvande, kan man deltage i et af universitetets begivenheder eller i en af øens sommer og vinterfestivaller. Hobart, som er hovedstad i Tasmanien, er omringet af bjergkæder, sandstrande, floder og buskstepper. Byen i sig selv byder på et fantastisk cafémiljø, restauranter og gode shoppingmuligheder og spændende markedspladser. Vil du til fastlandet afgår der mange flyafgange dagligt og flyvetiden (fra Launceston) er blot en time til Melbourne, ca. 1,5 time til Sydney og 2,5 time til Brisbane.

Studiemuligheder på University of Tasmania

 

På University of Tasmania (UTAS) kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre eller hele bachelor- eller kandidatuddannelser. Du kan finde spændende fag og uddannelser inden for stort set alle discipliner. Nedenfor kan du se nogle af de uddannelser du kan læse på UTAS.

 

 • Agriculture & Environmental Science
 • Architecture & Design
 • Art, Music, Theatre
 • Arts, Humanities & Social Sciences
 • Business & Economics
 • Computing & IT
 • Education & Teaching
 • Engineering
 • Health Sciences & Community Care
 • Law
 • Marine & Antarctic
 • Maritime Studies
 • Media
 • Medicine
 • Nursing
 • Pharmacy
 • Psychology
 • Science

 

Bemærk: uddannelserne Medicine, Paramedicine og Pharmacy kan kun læses som hele uddannelser og derfor ikke tilgængelige for study-abroad og udvekslingsstuderenede.

 

Study abroad

 

Hvordan finder jeg fag?

Er du study abroad studerende kan du søge i universitets database for at finde fag. Eller download universitetets study abroad guide.

 

Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne på UTAS skelner fag, du kan læse på bachelor- og kandidatniveau. Det første ciffer i fagkoden på fag du kan læse som bachelorstuderende er 1-4. For kandidatstuderende gælder det 5 eller over. Nedenfor ses et eksempel på fagkoderne.

 • Fag på bachelorniveau: KSM427 (Marine) eller BMA251 (Principles of Marketing)
 • Fag på kandidatniveau: JFA530 (Marine Biosecurity) eller BMA785 (International Marketing)

 

Bemærk: nogle fag med fagkoder, der starter med 4 kan være fag på kandidatniveau. Dette gælder fx i business fagene. Kontakt Studysea hvis du er i tvivl.

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

Du kan som study-abroad studerende læse maks. 4 x 12,5% units og min. 3 x 12,5% units pr. semester. 12,5% units svarer til et fag dvs. du kan læse 3-4 fag pr. semester. 50% units svarer som regel til 30 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgører hvor mange fag du skal følge for at få merit. Vær opmærksom på at optagelse på bestemte fag kan være begrænsede.

 

Hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau

 

Se hvilke hele bacheloruddannelser og uddannelser på kandidatniveau du kan læse på UTAS.

Studiestart

 

Et akademisk år på University of Tasmania består af 2 semestre. Der er studiestart to gange om året.

 

Studieperioder

 

 • Semester 1: 24. februar – 24. juni, 2020 (ansøgningsfrist 31. oktober året inden ønsket studiestart)
 • Semester 2: 13. juli – 10. november, 2020 (ansøgningsfrist 30. april samme år man ønsker studiestart)

Bemærk at ovenstående perioder dækker fra studiestart til sidste eksamen, men ikke orientering for nye studerende som typisk afholdes ugen før studiestart.

 

Studiekalender

 

Se vigtige datoer for fremtidige studieår.

Studieafgiften (tuition) på University of Tasmania

 

Hvad koster et semester study abroad?

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2022 er:

 

 • 9.200 australske dollars for bachelorstuderende (for 4 fag svarende til 50% units = 30 ECTS)
 • 6.900 australske dollars for kandidatstuderende (for 3 fag svarende til 37,5% units = ca. 22,5 ECTS)

Se opdaterede priser på University of Tasmania’s hjemmeside.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

 

Hvad koster en hel uddannelse?

Studieafgiften på hele uddannelser varierer. Du kan finde priserne under hver uddannelse på hele bacheloruddannelser og uddannelser på kandidatniveau (afgifterne gælder for et akademisk år). Er du i tvivl, så kontakt os. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter.

 

Scholarships

 

Study abroad og hele uddannelsestagende på UTAS kan søge om scholarships. Et Crown Princess Mary Scholarship til en værdi af 2.000 australske dollars tildeles det 1. semester af et akademisk år. Derudover kan du søge om et Tasmanian International Scholarship som dækker 25% af din samlede studieafgift – dette scholarship gælder kun for hele uddannelsessøgende.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb.

Universitetets studieboliger

 

University of Tasmania har forskellige typer studieboliger tilgængelige for internationale studerende, dog er du ikke garanteret en bolig. Ønsker du at bo i et af universitetets studieboliger, skal du søge så tidligt som muligt. Får du ikke en studiebolig hjælper universitetet med at finde et alternativ til dig. Du kan læse mere om dine boligmuligheder på universitetets hjemmeside.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som study abroad studerende på University of Tasmania, skal du opfylde følgende:

 

 • Have gennemført en gymnasial uddannelse
 • Have gennemført en bacheloruddannelse (hvis du søger fag på kandidatniveau)
 • Engelskniveau på IELTS 6, TOEFL 72 eller tilsvarende

 

Optagelseskravene på UTAS er fleksible. Søger du ind via Studysea, kan du blive fritaget for en engelsk sprogtest hvis du har en karakter på mindst 7 i engelsk på A eller B-niveau fra gymnasiet. Din gymnasiale uddannelse må ikke være mere end 4 år gammel når du sender din ansøgning.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav

 

For at blive optaget på en hel uddannelse på bachelorniveau på University of Tasmania, skal du opfylde følgende:

 

 • Have fuldført en gymnasial uddannelse
 • Engelskniveau på IELTS 6, TOEFL 72 eller tilsvarende

 

Opfylder du ikke kravene, kan vi måske stadig hjælpe dig ind på University of Tasmania. Søger du ind via Studysea, kan du blive fritaget for en engelsk sprogtest hvis du ved ansøgningstidspunktet har læst mindst 2 år på engelsk indenfor de seneste 2 år. Kontakt Studysea i dag og hør om dine muligheder.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

For at blive optaget på en hel uddannelse på kandidatniveau på University of Tasmania, skal du opfylde følgende:

 

 • Have fuldført en bacheloruddannelse
 • Engelskniveau på IELTS 6, TOEFL 72 eller tilsvarende

 

Opfylder du ikke kravene, kan vi måske stadig hjælpe dig ind på University of Tasmania. Søger du ind via Studysea, kan du blive fritaget for en engelsk sprogtest hvis du ved ansøgningstidspunktet har læst mindst 2 år på engelsk indenfor de seneste 2 år. Kontakt Studysea i dag og hør om dine muligheder.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på University of Tasmania?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved University of Tasmania, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (rekvireres fra Studysea)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

Hel uddannelse på bachelorniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på University of Tasmania kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på University of Tasmania kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Gode grunde til at læse på University of Tasmania

Hvorfor UTAS?

Lavere leveomkostninger

Tasmanien har en af de laveste leveomkostninger i Australien. I kombination med universitetets relativt lave studieafgifter, er det en stor fordel for dig, som er økonomisk bevidst. Få mere kvalitet og flere oplevelser for pengene.

 

Anderledes klima

Når den nordlige del af ækvator har sommer, så har den sydlige del vinter og omvendt. Somrene i Tasmanien strækker sig over december til februar med 11-23 graders varme. I vinteren juni til august ligger temperaturen mellem 3-13 grader. Det vil sige at du aldrig vil få frosne fingre eller opleve svedeture bare ved at stå stille. Klimaet på øen er lige tilpas.

 

Fantastisk destination

Ifølge Lonely Planet er Hobart top 4. must-visit destinationer (2015). Byen er hovedstad i Tasmanien og byder på et spændende café- og restaurationsmiljø, godt natteliv, livlige festivaler og udendørs markeder. Øens varierede landskab giver dig mulighed for utallige udendørsaktiviteter. Er du ikke så meget udemenneske, så er der bestemt også aktiviteter for dig i byen eller på universitetet.

 

Spændende udvalg af naturfag

University of Tasmania er de 4. bedste inden for Marinbiologi og 7. i Oceanography og Fisheries i verden (2017 CWUR by Subject). Så læser du et af disse eller andet naturfag. så vil det være oplagt at tage et studieophold på UTAS. Her får du mulighed for at tage undervisningen med udendørs. Læs blandt andet også fag inden for Forestry, Geology, Antarctic Science m.m.

 

Australiens bedste undervisere

Når du læser på University of Tasmania kan du forvente en undervisning i absolut top-klasse uanset hvad du læser. UTAS er flere gange blevet kåret som det førende universitet inden for teaching excellence i Australien (Australian Government Office of Learning and Teaching 2012, 2013, 2015)

 

Styrk dit netværk

Når du læser på University of Tasmania får du mulighed for at styrke dit netværk blandt dine medstuderende og undervisere, som kommer fra Tasmanien, Australien og andre dele af verden.

Hvorfor UTAS via Studysea?

Gratis og kompetent vejledning

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for University of Tasmania. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på UTAS og hjælpe dig med din ansøgning.

 

Få den helt rigtige OSHC forsikring

Et af kravene for at få et studievisum til Australien er at du har tegnet en OSHC forsikring som er godkendt af de australske myndigheder. Via Studysea’s samarbejdspartner kan du bestille en OSHC forsikring og sammenligne priser og forsikringer mellem flere udbydere. Prisen vil som regel være billigere end hvis du køber forsikringen igennem dit australske universitet.

Spar 150 kroner på rejseforsikring

Udover OSHC forsikringen er det en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 150 kroner i rabat hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende som har søgt ind og er blevet optaget på University of Tasmania via Studysea.

Mød andre danske studerende i Tasmanien

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i University of Tasmania, kan du møde andre danske Studysea studerende.

 

 

Se mere fra University of Tasmania