fbpx

Jeg kom ikke ind – hvad gør jeg?

kom-ikke-ind-på-uddannelse

Jeg kom ikke ind – hvad gør jeg?

Er du en af de 18.269 ansøgere som ikke kom ind på en uddannelse? Skuffelsen kan være stor. Men slå koldt vand i blodet – det er ikke jordens undergang. Du har stadig mulighed for at komme ind på drømmestudiet. Studysea giver fire gode råd til hvordan du får vendt nederlaget til en succes.

 

Råd 1: Læs uddannelsen i udlandet

Er du åben for verden – er verden åben for dig. I udlandet gælder andre adgangskrav og i mange tilfælde vil der være flere studiepladser og mere lempelige adgangskrav. En bacheloruddannelse i udlandet tager typisk mellem tre og fire år. På nogle universiteter som fx Bond University i Australien, kan du endda gennemføre en bacheloruddannelse på blot to år ved at læse mere intensivt. I USA tager en bacheloruddannelsen normalt fire år, men på universiteter som Berkeley College i New York, kan man gennemføre uddannelsen på under 3 år. Mange universiteter i udlandet har studiestart flere gange om året og derfor behøver du ikke at vente et helt år igen før du kan komme igang. Modsat Danmark, så kan du i udlandet, ved de fleste af de universiteter Studysea samarbejder med, få svar på din ansøgning relativt hurtigt (ofte i løbet af et par uger og i nogle tilfælde inden for få dage). Selvom det i udlandet ofte koster penge at tage en uddannelse, så er der gode finansieringsmuligheder i form af SU, legater fra private fonde og scholarships (stipendier) fra de udenlandske universiteter. En uddannelse i udlandet kan være en god investering i dig selv og din fremtid, da dine fremtidige karrieremuligheder ikke kun vil være begrænset til Danmark. Se hvilke universiteter Studysea kan hjælpe dig med at søge ind til på en hel uddannelse efter gymnasiet.

Råd 2: Styrk din kvote 2 ansøgning med et studieophold i udlandet

Er du ikke blevet optaget, f.eks. pga. for lavt karaktergennemsnit, så har du sikkert allerede sat dig godt ind i mulighederne for at søge igen til næste år via kvote 2. Når du søger via kvote 2, tages andre kriterier, udover karakteren, med i betragtning. Som du måske har bemærket, så lægger rigtig mange uddannelser vægt på at du har været på et udlandsophold. Se f.eks. hvad der lægges vægt på ved kvote 2 ansøgninger på CBS – som har nogle af de sværeste uddannelser at blive optaget på. Et udlandsophold kan opnås på mange måder. Ved Studysea har vi de seneste år set en stigende tendens til at unge bruger sabbatåret på at optimere en kvote 2 ansøgningen ved at læse et semester i udlandet. I stedet for sprogskole eller højskole som ikke betragtes som videregående uddannelse, er der gode muligheder for at blive optaget på et universitet i udlandet hvor man kan sammensætte et spændende studieprogram med universitetsfag. På den måde kan man både skrive et udlandsophold på sit CV, men også læse fag som har relevans i forhold til den uddannelse man evt. vil søge ind på via kvote 2. Efter et semester (som typisk varer omkring 4 – 4,5 måneder) får du en karakterudskrift som dokumenterer de fag du har gennemført. Ved nogle universiteter som f.eks. Macquarie University i Sydney kan du også få et certifikat. Se hvilke muligheder du har for at tage på et studieophold i udlandet i dit sabbatår.

Råd 3: Tilføj erhvervserfaring til din ansøgning

Ved kvote 2 ansøgninger er erhververfaring også ofte et af de elementer der tages i betragtning. Men hvordan får jeg spændende og relevant erhvervserfaring når jeg kun har en gymnasial uddannelse? Dette spørgsmål bliver vi ofte mødt med. Og ja, det kan da også være svært at overbevise en arbejdsgiver om at man skal hyres til noget man ikke er uddannet eller kvalificeret til. Her kommer praktik ind i billedet. I lande som Australien er det ikke arbejdsgiverne uvant at tage nyklækkede danske studenter ind i et praktikforløb. Som regel vil det være ulønnet og dette er med til give lidt mere frihed til rollen og de opgaver man kan blive introduceret til, da man ikke er låst til en fast stilling og funktion som ofte er tilfældet ved et almindeligt lønnet job. Nogle praktiksteder tilbyder alligevel en mindre løn eller lommepenge. Kunne du tænke dig at få erhvervserfaring fra Australien, så tjek vores Sydney Praktikpakke ud. Har du ikke penge til selv at betale for kost og logi, og er du interesseret i at få erhvervserfaring fra et hotel i udlandet, så tjek i stedet vores Global Hospitality Praktikpakke ud. Her kan du arbejde på et luksushotel i f.eks. Spanien, Dubai, Malaysia eller andet sted i verden. Hotellet sørger for kost og logi og i nogle tilfælde får du også løn. Vil du ikke alt for langt hjemmefra, så kan du med fordel overveje Irland hvor der også er mange spændende muligheder via vores Dublin Praktikpakke.

Råd 4: Kombinér studie og praktik i udlandet

Hvis du virkelig vil have det optimae ud af dit sabbatår og gå all in på din kvote 2 ansøgning, så kombinér råd 2 og 3! Du har et helt år og hvorfor ikke læse på et universitet det første halvår og tage i praktik i det andet halvår? Det kan være en fordel at starte med studieopholdet, da den sandsynligvis vil gøre dig endnu mere attraktiv overfor et potentielt praktiksted, da du vil have tilføjet lidt videregående uddannelse til din studentereksamen. Uanset hvad, så tag fat i Studysea i dag for at hør mere om dine mange spændende muligheder.