fbpx

Gør udveksling i Paris til virkelighed via Studysea og PSB

Gør udveksling i Paris til virkelighed via Studysea og PSB

Charmerende fortovscaféer, et glas rosévin i sommervarmen med Eiffeltårnet i baggrunden som kigger frem henover storbyens hustage og danner det perfekte backdrop. Måske lyder det som en drøm eller en god ferie man ikke vil hjem fra. Ikke desto mindre, kan det blive til virkelighed hvis Paris, er der du går og drømmer om at læse et semester.

 

Stor efterspørgsel på udveksling til Paris

Paris er en eftertragtet destination, både for turister, men i særdeleshed også for danske studerende når der skal søges udvekslingsophold. Er du så heldig at dit uddannelsessted i Danmark har en udvekslingsaftale med et universitet i Paris, ja så kan du måske få drømmen om et semester i Paris til at gå i opfyldelse. Men, du er nok ikke den eneste der går med den drøm. Derfor er der mange ansøgere til udveksling i Paris, men ofte kun få pladser, som kan få drømmen til at briste. Bare rolig, hvis Paris står på ønskelisten og det er business du vil læse, så kan Studysea hjælpe dig med at komme afsted til uforglemmelige oplevelser i Lysenes By.

Først i Danmark til at introducere Paris School of Business

I 2020 etablerede Studysea, som den første virksomhed i Danmark, et samarbejde med den anerkendte handelshøjskole Paris School of Business (PSB). Det gjorde det muligt for studerende at læse et semester af deres uddannelse på PSB, også selvom der ikke var et samarbejde mellem PSB og det danske universitet. Søger du til PSB, via Studysea, er der nemlig ikke nogen begrænsning på antallet af studiepladser og det betyder at du som udgangspunkt kan forvente at få en plads, hvis du opfylder adgangskravene.

Slip for sprogtesten

Netop optagelseskravene på det engelsksprogede study abroad program på PSB, har vi også fået gjort lempelige. Således behøver du hverken at tage en engelsk sprogtest (som f.eks. TOEFL) eller have et bestemt snit for at blive optaget. PSB har vurderet niveauet af danske studerende til at være så godt, at det eneste krav for optagelse på study abroad er gennemførsel af mindst et års studier på din videregående uddannelse. For at læse på kandidatniveau, skal du dog have en bachelor gennemført før semestret starter.

Mange fordele via Studysea

Udover fleksible adgangskrav, er der også en række andre fordele som du kan nyde godt af når du ansøger via Studysea såsom fritagelse for både ansøgningsgebyr og betaling af depositum. Det betyder at du snildt og helt uforpligtende kan søge optagelse, selvom du ikke har fået fagene godkendt af dit danske universitet endnu. Studerende som søger tidligt, har desuden mere tid til at søge legater, hvilket du også får vejledning til via Studysea. Når du optages på PSB via Studysea, forbindes du med andre danskere som også skal til Paris eller har været der. På den måde, kan du både få gode råd fra andre, måske finde en roommate, travel buddy eller blot sætte dit sociale netværk op allerede hjemmefra.

PSB er en “Grande Ecole” institution

PSB nyder ikke kun godt af den centrale placering i Paris, men er også en anerkendt handelshøjskole som bl.a. er medlem af det prestigefyldte Grande Ecole og akkrediteret af AACSB. Lyder PSB bekendt, så er det måske også fordi PSB dannede rammer for Grev Nikolais (dengang Prins Nikolai) studieophold i 2021 som del af prinsens uddannelse på CBS. PSB er på kort tid blevet et af de mere populære studiesteder i Studysea’s netværk. Er det noget du også går og drømmer om, så kontakt os endelig, så hjælper vi dig i gang. Vores hjælp er gratis, uanset om du læser på CBS, SDU, ITU eller en anden uddannelsesinstitution.

Godt at vide om PSB og freemover studieophold

På PSB kan du læse fag på både fransk og engelsk og på både bachelor- og kandidatniveau. Når du rejser på studieophold via Studysea, betragtes du som freemover (og altså ikke udvekslingsstuderende). Det betyder at du skal betale studieafgift (tuition fee) til PSB. Er du SU-berettiget, kan du få udlandsstipendium med fra SU til finansiering af studieafgiften. I 2024 er mindstesatsen for universitetsuddannelser 24.050 kroner for et semester med 30 ECTS. Tilsvarende koster et semester på PSB 5.200 euro. Forskellen på studieafgiften og udlandsstipendiet er muligt at finansiere via SU’s udlandsstudielån eller legater fra private fonde. SU og SU-lån kan du også tage med dig til udlandet. Din uddannelsesinstitution i Danmark, skal godkende de fag du læser på PSB så du kan få merit, hvilket også er et krav for at kunne få udlandsstipendiet med. Studysea hjælper dig med den nødvendige dokumentation. Læs mere om dine fordele via Studysea.

Få gratis vejledning og hjælp til ansøgningen til PSB