fbpx

Cypern

Studér på Cypern i det dejlige middelhavsklima, med god mad, naturoplevelser samt kultur. Læs mere i denne korte landebeskrivelse.

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Universiteter på Cypern

University of Nicosia, Nicosia

  Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

 

 

Studér på Cypern

Det kan give god mening at overveje Cypern som studieland. Cypern, som både er et land og en ø, tilbyder internationale uddannelsesinstitutioner af høj kvalitet. Både studie- og leveomkostninger er lave og landet er kendt for at have Europas længste sommer. Som en del af EU, følges ECTS systemet. Landets lave skattesatser har tiltrukket mange internationale virksomheder og iværksættere. Cypern er især kendt for at have en god infrastruktur omkring IT, fintech, blockchain, turisme, shipping og logistik samt business generelt. Limassol er den største by, mens hovedstaden er Nicosia. Kort fortalt tilbyder Cypern en eksotisk studiedestination, høj faglighed, varmt klima og god værdi for pengene uden at du behøver at forlade EU. Som en populær charterdestination er der både gode og billigere flyforbindelser til Danmark og andre dele af verden.

Cyperns rige natur

Naturen byder på hvide sandstrande med krystalklart hav, klipper, bjerge og sletter. Middelhavsklimaet på øen giver varme somre og milde vintre, så det bliver sjældent for koldt til en dukkert. Cypern siges at have det reneste og klareste vand i hele Middelhavet, og omkring øen finder man fantastiske snorklesteder med bl.a. undersøiske grotter. Øen byder desuden på lokationer af mytologisk betydning herunder Afrodites klippe, som siges at være fødested for Afrodite.

Den delte hovedstad

Drager man sig mod hovedstaden, Nicosia, finder man en lang række kulturoplevelser. Byen er verdens sidste delte hovedstad, bestående af en græsk del og en tyrkisk del. Bevæger man sig rundt i byen, ses forskellen på disse to kulturer, som hver især byder på forunderlige oplevelser. Der er et hav af historiske seværdigheder i Nicosia. Historien strækker sig tilbage til ca. 3.000 år f.v.t.. Fra den græske oldtid, op gennem Byzans, Osmannerriget, den britiske kolonisering og til nutiden. Den rige historie har skabt mange historiske seværdigheder som består af bl.a. kirker, klostre, levn samt borgruiner.

Hvad kan Studysea tilbyde?

Hvorfor søge studier i Cypern via Studysea? Vores hjælp er gratis og der er mange gode grunde til at søge igennem Studysea hvis du vil studere i udlandet.

Fakta om Cypern

Befolkningstal: 875.899
Hovedstad: Nicosia
Sprog: Græsk og Tyrkisk
Længde: 222km
Bredde: 95km
Areal: 9.250 kvadratkilometer

 

Cypern opnåede uafhængighed fra Storbritannien tilbage i 1960. I 1974 overtog Tyrkiet den nordlige del af Cypern. I dag består Cypern af den sydlige del som er græsk og den nordlige del som er tyrkisk.

sabbatår university of nicosia
Det fede ved at bo på Cypern er, at priserne er relativt lave sammenlignet med Danmark, og at det er super nemt at tage bussen til andre byer eller til stranden
Eva Maria, sabbatår på University of Nicosia

Kort over universiteter