fbpx

Vietnam

Studér i Vietnam! Oplev kontrasternes land og en af verdens hurtigstvoksende økonomier. Her er en kort landebeskrivelse for dig som overvejer Vietnam som studiedestination.

hjaelp til praktik vietnam ho chi minh city

Universiteter i Vietnam

Fakta om Vietnam

Befolkningstal: 90 millioner
Hovedstad: Hanoi
Sprog: Vietnamesisk

Studér i Vietnam

Oplev fantastiske Vietnam som studerende på vores partneruniversitet RMIT Vietnam i Hanoi eller Ho Chi Minh City. Vietnam byder på alt fra smuk natur, pulserende storbyer og spændende kultur til søde og nysgerrige mennesker og ikke mindst fantastisk mad.

 

Med en befolkning på ca. 90 millioner mennesker er Vietnam verdens 13. mest befolkede land. 60% af befolkningen er under 30 år og dermed en af verdens yngste. Vietnam danner grænser med Kina i nord, Laos i nordvest samt Cambodja i vest. I øst folder landets mere end 3.000 kilometer lange kystlinje sig ud til det Sydkinesiske Hav. Hanoi er landets charmerende hovedstad og regeringssæde og har en befolkning på ca. 6,5 millioner. I syd ligger den pulserende Ho Chi Minh City, også tidligere kaldt Saigon, som er Vietnams største by. Det anslåes at op mod 10 millioner mennesker bor her. Byen er også Vietnams finansielle og kommercielle center.

Et vækstland rig på kultur og historie

Vietnam er en tidligere fransk koloni og det har sat sit præg på kulturen, maden, sproget og ikke mindst bygningsarkitekturen. Efter 2. Verdenskrig blev Vietnam uafhængigt af Frankrig, men få år efter startede Vietnamkrigen. I 1975 endte krigen, men på grund af kommuniststyret og isolering fra resten af verden stod økonomien stille. I 1986 indførte styret en mere økonomisk liberal politik og landet har vækstet stærkt lige siden. Landets økonomi er baseret på industri- og fødevareproduktion. Mange danske og europæiske virksomheder har produktion eller importerer fra Vietnam i blandt andet møbler, tekstiler, handicrafts, malerier, gummi, rejer, fisk, ris, kaffe og nødder. Der er en stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft da vietnameserne oftest ikke selv er i stand til at varetage opgaver som kræver høj faglig ekspertise. Over 100 danske virksomheder er registrerede i Vietnam og flere kommer løbende til. Landet er, ligesom Indonesien, et “Next 11” land, med potentiale for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede.

Sproget

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk, men engelsk er udbredt i storbyerne, hvor den yngre generation ofte er i stand til at kommunikere på et rimeligt niveau. Blandt den ældre generation er fransk også meget udbredt.

Hvorfor studere i Vietnam?

Synes du Vietnam lyder som et spændende land, men vil gerne vide mere, så kontakt vores studievejledning i dag.