University of California Berkeley

Vil du studere i USA på ét af verdens bedste universiteter? Så bør du overveje UC Berkeley i solbeskinnede Californien.

University of California Berkeley

Studiemuligheder på University of California, Berkeley

Study abroad

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

Øvrige

Online uddannelse (fjernstudie)

Universitetsforberedelseskurser

Certifikater

35000

Studerende

10000

Internationale studerende

1868

Grundlagt

University of California Berkeley

 

UC Berkeley er kendt for at være blandt, ikke blot USA’s, men verdens bedste universiteter. Universitetet blev grundlagt i 1868 og har igennem sin historie opnået anerkendelse verden over som et af verdens bedste offentlige universiteter. UC Berkeley har fostret adskillige nobelprisvindere inden for især fysik, kemi og økonomi, heriblandt 7 fra det nuværende fakultet. I 2016 lå universitet på en 6. plads i forhold til globalt ry og anerkendelse, ifølge Times Higher Education. Med en beliggenhed i smukke San Francisco Bay Area er UC Berkeley perfekt placeret mellem by og hav i et af USA’s mest innovative områder. Universitetet er populært og har i skrivende stund omkring 35.000 studerende, hvoraf 10.000 er internationale studerende. Gennem Studysea og UC Berkeley Extension kan du læse et semester eller et helt år på prestigefyldte UC Berkeley eller Berkeley-Haas School of Business som study abroad-studerende.

 

Studiemiljø

 

University of California, Berkeley har en unik beliggenhed. Placeret i byen Berkeley i San Francisco Bay Area ligger UC Berkeley midt i et historisk område. Berkeley har rødder tilbage fra 60’erne og 70’ernes hippiebevægelse, men i dag er området lige så kendt for sin blomstrende madkultur. Her finder du en tilbagelænet livsstil for sande livsnydere, og området ligger tæt på hjertet af USA’s vinland, Napa Valley. På sydkysten finder du innovationens højborg, Silicon Valley, hjemsted for Apple, Google og Facebook. UC Berkeley campus tilbyder et væld af faciliteter med alt fra fitnesscenter, sundhedscenter, cafeer og kollegier. Med et bredt udvalg af studenterforeninger og campusevents har du rig mulighed for at opleve livet som californisk studerende.

Studiemuligheder på University of California Berkeley

 

På University of California Berkeley kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre på bachelor- eller kandidatniveau eller certifikater på kandidatniveau. Som et af USA’s største og mest prestigefyldte universiteter, kan du finde spændende fag og uddannelser inden for stort set alle discipliner. University of California Berkeley har følgende fakulteter:

 

 • Business (Haas School of Business)
 • Chemistry
 • Education
 • Engineering
 • Environmental design
 • Information
 • Journalism
 • Law
 • Letters & science
 • Natural resources
 • Optometri
 • Public Health
 • Public Policy
 • Social Welfare

 

Study abroad

UC Berkeley har forskellige study abroad programmer som administreres af UC Berkeley Extension og som kaldes Global Access Programs (BGA). BGA-programmerne giver danske studerende mulighed for at læse et eller flere semestre med fag fra UC Berkeley og/eller UC Berkeley Extension. UC Berkeley Extension er en afdeling under UC Berkeley som administrerer non-degree programmer. Læs om de forskellige programmer forneden.

 

BGA Discover

Udforsk spændende fag på bachelor- eller kandidatniveau inden for dit interesseområde. Du kan læse fag på hovedcampus i dagtimerne og på UC Berkeley Extension om aftenen.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du kan finde frem til, hvilke fag du kan læse på UC Berkeley Extension via denne søgefunktion.

For at finde frem til, hvilke fag du kan læse på hovedcampus, kan du søge i denne fagdatabase.

 

OBS: Du vil dog som minimum skulle læse 2 units (typisk 1 fag) på UC Berkeley Extension. Husk at tjekke at du opfylder de prerequisites som er til fagene, dvs. at du har tilstrækkelig baggrundsviden til at kunne deltage i faget.

Restriktioner på fag

Vær opmærksom på, at følgende fagområder ikke er åbne for studerende på study abroad-ophold på kandidatniveau:

 • Law

 

Herudover kan der være restriktioner på følgende fagområder på study abroad-ophold:

 • Computer Science
 • Engineering

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

På bachelorniveau svarer 12-15 units (3-4 fag) på University of California Berkeley som regel til 30 ECTS. På kandidatniveau svarer 9-12 units normalvis til 30 ECTS, men husk at det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit.

 

Registrering af fag

Bemærk at du først bliver registreret i dine fag ved ankomst og dermed ikke på forhånd er garanteret optagelse i de fag du har søgt ind på. UC Berkeley anbefales studerende som har et fleksibelt studieprogram med mange valgfag.

 

BGA – Berkeley Haas (Entrepreneurship)

Deltag i en elite kohorte af studerende som læser fag på Haas School of Business og UC Berkeley’s hovedcampus. Programmet inkluderer forskellige “enhancements” som f.eks. workshops, kohorte frokoster, virksomhedsbesøg, karriere coaching m.m. Det akademiske fokus er på produktlanceringer, lederskab i digitale og globale markeder.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du vil skulle læse 9 til 11 units fra et “track” fra Berkeley Haas School of Business. Se de tracks og fag du kan vælge imellem. Derudover kan du læse op til 4 units fra de øvrige UC Berkeley fakulteter. Se fagene her. Hvis du vil læse mere end 14 units, er det muligt ved forudgående aftale, men koster ekstra.

 

BGA – Environmental Design

Lær innovative måder at skabe bygninger og boligområder , byer og regioner med fokus på bæredygtighed og design på. Læs mere om programmet og fagene.

 

BGA – English Literature

Kontakt Studysea for mere info om dette program.

 

BGA – Legal Studies

Læs sammen med andre bachelorstuderende på UC Berkeley som forbereder sig til studier på Law School. Pensum har fokus på amerikansk lov, entreprenørskab og lovændringer.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du skal følge et fastsat program og dine fag afhænger af hvornår du skal afsted. Læs om mere fagene i legal studies.

 

Certifikater (immersive programs)

UC Berkeley Extension tilbyder en rækker certifikatprogrammer som primært henvender sig til professionelle og/eller studerende som har gennemført en bacheloruddannelse. Disse kaldes immersive programs og de fleste tilbydes i en varighed af 4, 8 eller 12 måneder med start 3 gange om året. Fokus er på erhvervsdrivende kompetencer, såsom marketing, entreprenørskab, administration, UX/UI Design. Vælger du at læse i 2 semestre eller mere, kan du efterfølgende søge om et OPT (Optional Practical Training), der giver dig mulighed for at arbejde i et år i USA efter programmets afslutning.

Se listen over immersive programs på UC Berkeley Extension

Studieperioder på UC Berkeley – study abroad

 

På universitetet er der mulighed for at starte studier 2 gange om året.

 

Studieperioderne er:

 

 • Forårssemester: januar – maj (ansøgningsfrist 20. november)
 • Efterårssemester: august – december (ansøgningsfrist 29. juni – dog 1. juni for Berkeley Haas Global Access Program)

 

Studiestart certifikater (immersive programs)

På universitetet er der studiestart 3 gange om året for de fleste immersive programs.

Studieafgiften (tuition) på University of California Berkeley

 

Hvad koster et semester study abroad?

 

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i det akademiske år 2020/21 er:

 

 • 19.900 dollars for bachelorstuderende (Berkeley Haas Global Access (Business))
 • 19.900 dollars for kandidatstuderende (Berkeley Haas Global Access (Business))
 • 15.500 – 18.400 dollars for bachelor- og kandidatstuderende (Berkeley Global Access Programs)*

 

*Dette program kan variere i pris alt efter hvilke fag du skal læse, hvorfor ovenstående er en vejledende pris.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Universitetets studieboliger

 

University of California Berkeley har forskellige typer studieboliger tilgængelige for internationale studerende på alle dets campusser. Det er selv op til den studerende at finde frem til et sted at bo. De har dog gjort arbejdet nemmere for den studerende ved at lave en overskuelig liste over de muligheder man har.

Eksempelvis vil man blive en del af universitetets private facebook bolig-gruppe efter optagelse på universitetet, hvor der her er mange opslag omkring ledige værelser og boliger.

Du kan læse mere om dine boligmuligheder her.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som study abroad studerende på University of California Berkeley, skal du opfylde følgende:

 

 • have gennemført mindst et års studier på din videregående uddannelse inden udrejse
 • have et karaktergennemsnit på mindst 7 på den nye karakterskala eller tilsvarende

 

Bemærk at study abroad studerende fra Danmark som søger ind via Studysea er fritaget for engelsk sprogtest.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Studysea har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på en hel bacheloruddannelse på UC Berkeley.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Studysea har kun mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på certifikatprogrammer på kandidatniveau. Studysea har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på en hel masteruddannelse på UC Berkeley. Optagelseskrav afhænger af det certifikatprogram du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med University of California Berkeley, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det University of California Berkeley egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på University of California Berkeley?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved University of California Berkeley, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (rekvirer fra Studysea)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet (billedsiden)
 • Bankbrev på engelsk som dokumenterer at du har midler til at dække dine studie- og leveomkostninger (beløb afhænger af det program du søger ind på, kontakt Studysea)
 • Udfylde Statement of Financial Responsibility (kontakt Studysea for senest tilgængelig formular)
 • Motiveret ansøgning (800-1000 ord)
 • Anbefaling på engelsk fra en underviser
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er et ansøgningsgebyr på $100.00 for study abroad som betales til universitetet.

 

Ansøgningsfrister

 

 • Studiestart i semester 1 (tilsvarende dansk forårssemester): 20. november
 • Studiestart i semester 2 (tilsvarende dansk efterårssemester): 29. juni

Hel uddannelse på bachelorniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på University of California Berkeley kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på University of California Berkeley kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på v

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med University of California Berkeley, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det University of California Berkeley egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Dan pham alumne profil uc berkeley californien

Dan Nguyen Pham

Dan læser (MSc) Biology-Biotechnology på Københavns Universitet. Han valgte at læse et semester i Californien på verdens bedste offentlige univeristet UC Berkeley. Han læste fagene Molecular Immunology, Bioenergy and Sustainable Chemical Synthesis: Metabolic Engineering and Synthetic Biology Approaches og Physiology and Cell Biology Laboratory.

 

Gode grunde til at læse på UC Berkeley

Hvorfor Berkeley?

Verdens bedste offentlige universitet

UC Berkeley er i 2017 ifølge Shanghai Rankings verdens 3. højest rangerede universitet og verdens højest rangerede offentlige universitet.

 

Nummer 2 i USA for business

UC Berkeley’s Haas School of Business er næstbedste i USA for business ifølge i 2017 ifølge US News & World Report.

 

Læs fag på UC Berkeley og bliv en del af studiemiljøet

Study abroad studerende, har via Berkeley’s Global Access Programs mulighed for at følge på UC Berkeleys hovedcampus inden for bl.a. business, jura, engelsk litteratur, arkitektur og byplanlægning.

 

Kun 20 minutter fra San Francisco

UC Berkeley ligger, via offentlig transport, blot 20 minutter fra storbyen San Francisco.

 

Oplev Silicon Valley

San Jose og Silicon Valley er hjem til nogle af USA og verdens fremmeste tech-virksomheder. Oplev San Francisco Bay områdets innovative og energiske iværksætterånd.

 

Styrk dit netværk

Når du læser på UC Berkeley bliver du en del af studiemiljøet som består af nogle af verdens klogeste og mest talentfulde. Skab dig et stærkt netværk blandt dine talentfulde og ressourcestærke medstuderende.

Hvorfor Berkeley via Studysea?

Gratis og kompetent vejledning

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for UC Berkeley. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på Berkeley og hjælpe dig med din ansøgning.

SPAR 500 KRONER PÅ REJSEFORSIKRING

Det er en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 500 kroner i rabat hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende som har søgt ind og er blevet optaget på University of California Berkeley via Studysea.

Mød andre danske studerende i Californien

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i Californien, kan du møde andre danske Studysea studerende.

 

Study abroad på UC Berkeley

Golden Gate Bridge study abroad uc berkeley

Vil du give dit CV et boost?

UC Berkeley Extension har sammensat 5 unikke Global Access programmer til dig, som læser på en bachelor- eller kandidatuddannelse. Du får en enestående mulighed for at læse et semester i udlandet som vil sætte dig foran i jobkøen.

 

Se video om UC Berkeley