fbpx

University of California Berkeley

Vil du studere i USA på ét af verdens bedste universiteter? Så bør du overveje UC Berkeley i solbeskinnede Californien.

42347

Studerende

6662

Internationale studerende

1868

Grundlagt

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på University of California Berkeley

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Online uddannelse (fjernstudie)

Universitetsforberedelseskurser

Certifikater

University of California Berkeley

 

UC Berkeley er kendt for at være blandt, ikke blot USA’s, men verdens bedste universiteter. Universitetet blev grundlagt i 1868 og har igennem sin historie opnået anerkendelse verden over som et af verdens bedste offentlige universiteter. UC Berkeley har fostret adskillige nobelprisvindere inden for især fysik, kemi og økonomi, heriblandt 7 fra det nuværende fakultet. I 2016 lå universitet på en 6. plads i forhold til globalt ry og anerkendelse, ifølge Times Higher Education. Med en beliggenhed i smukke San Francisco Bay Area er UC Berkeley perfekt placeret mellem by og hav i et af USA’s mest innovative områder. Universitetet er populært og har i skrivende stund omkring 42.000 studerende, hvoraf over 6.000 er internationale studerende. Gennem Studysea og Berkeley Global kan du læse et semester eller et helt år på prestigefyldte UC Berkeley eller Berkeley-Haas School of Business som study abroad-studerende. Du har også mulighed for at få at læse et certifikatprogram efterfulgt af praktik og et års arbejde i USA.

 

Studiemiljø

 

University of California, Berkeley har en unik beliggenhed. Placeret i byen Berkeley i San Francisco Bay Area ligger UC Berkeley midt i et historisk område. Berkeley har rødder tilbage fra 60’erne og 70’ernes hippiebevægelse, men i dag er området lige så kendt for sin blomstrende madkultur. Her finder du en tilbagelænet livsstil for sande livsnydere, og området ligger tæt på hjertet af USA’s vinland, Napa Valley. På sydkysten finder du innovationens højborg, Silicon Valley, hjemsted for Apple, Google og Facebook. UC Berkeley campus tilbyder et væld af faciliteter med alt fra fitnesscenter, sundhedscenter, cafeer og kollegier. Med et bredt udvalg af studenterforeninger og campusevents har du rig mulighed for at opleve livet som californisk studerende.

 

Besøg University of California Berkeley’s hjemmeside

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på University of California Berkeley

 

På University of California Berkeley kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre på bachelor- eller kandidatniveau eller certifikater på kandidatniveau. Som et af USA’s største og mest prestigefyldte universiteter, kan du finde spændende fag og uddannelser inden for stort set alle discipliner. University of California Berkeley har følgende fakulteter:

 

 • Business (Haas School of Business)
 • Chemistry
 • Education
 • Engineering
 • Environmental design
 • Information
 • Journalism
 • Law
 • Letters & science
 • Natural resources
 • Optometri
 • Public Health
 • Public Policy
 • Social Welfare

Study abroad (studieophold)

Study abroad

UC Berkeley har forskellige study abroad programmer som administreres af Berkeley Global og som kaldes Berkeley Global Access Programs (BGA). BGA-programmerne giver danske studerende mulighed for at læse et eller flere semestre med fag fra UC Berkeley og/eller UC Berkeley Extension. UC Berkeley Extension er en afdeling under UC Berkeley som administrerer non-degree programmer. Læs om de forskellige programmer forneden.

 

Berkeley Global Access Program

Udforsk spændende fag på bachelor- eller kandidatniveau inden for dit interesseområde. Du kan læse fag på hovedcampus i dagtimerne og på UC Berkeley Extension om aftenen.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du kan finde frem til, hvilke fag du kan læse på UC Berkeley Extension via denne søgefunktion.

For at finde frem til, hvilke fag du kan læse på hovedcampus, kan du søge i denne fagdatabase.

 

OBS: Husk at tjekke at du opfylder de prerequisites som er til fagene, dvs. at du har tilstrækkelig baggrundsviden til at kunne deltage i faget.

Restriktioner på fag

Vær opmærksom på, at følgende afdelinger (Extension undtaget) ikke er åbne for studerende på study abroad-ophold på kandidatniveau:

 • Law
 • Business
 • Economics
 • Data science
 • Physics
 • Law
 • College of Environmental Design

 

Herudover kan der være restriktioner på følgende fagområder på study abroad-ophold:

 • Computer Science
 • Engineering
 • Environmental Design

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

På bachelorniveau svarer 12-15 units (3-4 fag) på University of California Berkeley som regel til 30 ECTS. På kandidatniveau svarer 9-12 units normalvis til 30 ECTS, men husk at det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit.

 

Registrering af fag

Bemærk at du først bliver registreret i dine fag ved ankomst og dermed ikke på forhånd er garanteret optagelse i de fag du har søgt ind på. Af den grund, anbefales UC Berkeley til studerende som har et fleksibelt studieprogram med mange valgfag.

 

Berkeley Haas Haas Global Access Program

Dette unikke study abroad program, giver adgang til Berkeley Haas’ prominente undervisere, fag og netværk inden for Bay Area og Silicon Valley’s innovative økosystem.  Programmet inkluderer forskellige “enhancements” som f.eks. workshops, velkomstfrokost, virksomhedsbesøg, karriere coaching m.m.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du vil skulle læse 9 til 11 units fra et “track” fra Berkeley Haas School of Business. Se de tracks og fag du kan vælge imellem. Derudover skal du læse 4-6 units af Haas valgfag samt 3 units fra de øvrige UC Berkeley fakulteter. Se fagene her. Hvis du vil læse mere end 15 units, er det muligt ved forudgående aftale, men koster ekstra.

 

Berkeley Physics

Læs sammen med andre bachelorstuderende på UC Berkeley inden for fysik.

 

Hvordan finder jeg fag?

Læs mere om fagene som du kan læse via Berkeley Physics.

 

Berkeley Legal Studies

Læs sammen med andre bachelorstuderende på UC Berkeley som forbereder sig til studier på Law School. Pensum har fokus på amerikansk lov, entreprenørskab og lovændringer.

 

Hvordan finder jeg fag?

Du skal følge et fastsat program og dine fag afhænger af hvornår du skal afsted. Læs om mere fagene i legal studies.

Øvrige

Certifikater

Berkeley Global tilbyder en rækker certifikatprogrammer som primært henvender sig til professionelle og/eller studerende som har gennemført en bacheloruddannelse (eller mindst tre år på bachelorniveau). Disse kaldes Full time certificates og de fleste tilbydes i en varighed af 4, 8 eller 12 måneder med start 3 gange om året. Fokus er på erhvervsdrivende kompetencer, såsom marketing, entreprenørskab, administration, UX/UI Design. Vælger du at læse i 2 semestre eller mere, kan du efterfølgende søge om et OPT (Optional Practical Training), der giver dig mulighed for at arbejde i et år i USA efter programmets afslutning.

Se listen over certifikatprogrammer på Berkeley Global

Studieperioder på UC Berkeley

 

På universitetet er der mulighed for at starte studier 2 gange om året.

 

Studieperioderne er:

 

 • Forårssemester: januar – maj (ansøgningsfrist 15. oktober)
 • Efterårssemester: august – december (ansøgningsfrist 1. juni)

 

Bemærk at ansøgningsfristerne kan variere imellem programmerne. Kontakt Studysea for vejledning.

Studieafgiften (tuition) på University of California Berkeley

 

Som dansk studerende opkræves du studieafgift af universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade forneden.

 

REFUSION AF STUDIEAFGIFT

 

Har du betalt studieafgift, men må aflyse dit ophold, har du i de fleste tilfælde, inden for en vis tidsramme, mulighed for at få en del af eller hele din studieafgift refunderet. Læs betingelserne for refusion ved Berkeley Global.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad?

 

Som study abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i det akademiske år 2023/24 er:

 

 • 21.900 dollars for bachelorstuderende (Berkeley Haas Global Access (Business))
 • 21.900 dollars for kandidatstuderende (Berkeley Haas Global Access (Business))
 • 13.900 – 18.400 dollars for bachelor- og kandidatstuderende (Berkeley Global Access Programs)*

 

*Dette program kan variere i pris alt efter hvilke fag du skal læse, hvorfor ovenstående er en vejledende pris.

Se senest opdateret studieafgift for Berkeley Global Access Program og Berkeley Haas Global Access Program.

Øvrige

Certifikater

 

Priser på certifikatprogrammer varierer og du bedes kontakte Studysea for gældende studieafgift på disse programmer.

Universitetets studieboliger

 

University of California Berkeley har forskellige typer studieboliger tilgængelige for internationale studerende på alle dets campusser. Det er selv op til den studerende at finde frem til et sted at bo. De har dog gjort arbejdet nemmere for den studerende ved at lave en overskuelig liste over de muligheder man har.

Eksempelvis vil man blive en del af universitetets private facebook bolig-gruppe efter optagelse på universitetet, hvor der her er mange opslag omkring ledige værelser og boliger.

Du kan læse mere om dine boligmuligheder her.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som study abroad studerende på University of California Berkeley, skal du opfylde følgende:

 

 • have gennemført mindst et års studier på din videregående uddannelse inden udrejse (bemærk mindst 2 år for Haas og Chemistry programmerne)
 • have et karaktergennemsnit på mindst 7 på den nye karakterskala eller tilsvarende

 

Bemærk at study abroad studerende fra Danmark som søger ind via Studysea er fritaget for engelsk sprogtest.

Øvrige

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for øvrige programmer, inkl. certifikatprogrammer, varierer. Kontakt Studysea for vejledning. Bemærk at Studysea ikke kan hjælpe med ansøgninger til hele uddannelser på dette universitet.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med University of California Berkeley, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det University of California Berkeley egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på University of California Berkeley?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved University of California Berkeley, skal du forberede nedenstående dokumenter og sende til Studysea:

 

 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet (billedsiden)
 • Bankbrev på engelsk som dokumenterer at du har midler til at dække dine studie- og leveomkostninger (beløb afhænger af det program du søger ind på, kontakt Studysea)
 • Udfylde Statement of Financial Responsibility (kontakt Studysea for senest tilgængelig formular)
 • Motiveret ansøgning (800-1000 ord)
 • Anbefaling på engelsk fra en underviser (kun nødvendigt hvis du vil søge scholarship)
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter uploades til Studysea. Kontakt os for at få tilsendt adgang.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er et ansøgningsgebyr på $100.00 for study abroad som betales til universitetet.

 

Ansøgningsfrister

 

 • Studiestart i semester 1 (tilsvarende dansk forårssemester): 1. oktober
 • Studiestart i semester 2 (tilsvarende dansk efterårssemester): 1. juni

Øvrige

For ansøgning til øvrige programmer på Berkeley Global, bedes du kontakte Studysea for vejledning. Bemærk at vi ikke kan hjælpe med ansøgning til hele uddannelser på bachelor- eller kandidatniveau.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med University of California Berkeley, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det University of California Berkeley egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

thomas cbs udveksling university of california berkeley

Thomas læser study abroad på UC Berkeley

 

Thomas Friis Rastow fra CBS læser en kandidat i Business Administration and Information Systems. Han har altid haft en forkærlighed til USA, som flere gange har været en rejsedestination. Denne gang skulle rejsen være en anderledes en af slagsen, så han valgte et study abroad ophold på UC Berkeley som en del af sin uddannelse.

 

Læs hele indlægget

Dan pham alumne profil uc berkeley californien

Dan læser study abroad på UC Berkeley

 

Dan Nguyen Pham læser (MSc) Biology-Biotechnology på Københavns Universitet og har læst et semester i Californien på UC Berkeley, verdens bedste offentlige universitet. Læs om Dans oplevelse på universitetets blog.

 

Læs hele indlægget

Gode grunde til at studere på University of California Berkeley

Hvorfor UC Berkeley via Studysea?

Gratis og kompetent vejledning

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for UC Berkeley. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på Berkeley og hjælpe dig med din ansøgning.

SPAR 500 KRONER PÅ REJSEFORSIKRING

Det er en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 500 kroner i rabat hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende som har søgt ind og er blevet optaget på University of California Berkeley via Studysea.

Mød andre danske studerende i Californien

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i Californien, kan du møde andre danske Studysea studerende.

 

Study abroad på UC Berkeley

Golden Gate Bridge study abroad uc berkeley

Vil du give dit CV et boost?

UC Berkeley Extension har sammensat 5 unikke Global Access programmer til dig, som læser på en bachelor- eller kandidatuddannelse. Du får en enestående mulighed for at læse et semester i udlandet som vil sætte dig foran i jobkøen.

 

Hvorfor UC Berkeley?

Verdens bedste offentlige universitet

UC Berkeley er i 2017 ifølge Shanghai Rankings verdens 3. højest rangerede universitet og verdens højest rangerede offentlige universitet.

 

Nummer 2 i USA for business

UC Berkeley’s Haas School of Business er næstbedste i USA for business ifølge i 2017 ifølge US News & World Report.

 

Læs fag på UC Berkeley og bliv en del af studiemiljøet

Study abroad studerende, har via Berkeley’s Global Access Programs mulighed for at følge på UC Berkeleys hovedcampus inden for bl.a. business, jura, engelsk litteratur, arkitektur og byplanlægning.

 

Kun 20 minutter fra San Francisco

UC Berkeley ligger, via offentlig transport, blot 20 minutter fra storbyen San Francisco.

 

Oplev Silicon Valley

San Jose og Silicon Valley er hjem til nogle af USA og verdens fremmeste tech-virksomheder. Oplev San Francisco Bay områdets innovative og energiske iværksætterånd.

 

Styrk dit netværk

Når du læser på UC Berkeley bliver du en del af studiemiljøet som består af nogle af verdens klogeste og mest talentfulde. Skab dig et stærkt netværk blandt dine talentfulde og ressourcestærke medstuderende.

Se video om UC Berkeley