fbpx

Macromedia University

Læs i Berlin, München eller Køln på Macromedia University. Som studerende på dette private universitet i Tyskland, har du mulighed for at læse en hel uddannelse eller et semester på tysk eller engelsk.

3300

Studerende

1993

Etableret

80

Nationaliteter

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Macromedia University

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Sabbatår med universitetsstudier

Macromedia University

 

Macromedia University er et privat universitet med campusser i flere tyske byer. På Macromedia University i Berlin og München er det muligt at læse uddannelser som undervises på engelsk. Universitetet har fokus på at uddanne studerende til at kunne håndtere fremtidens udfordringer i medieindustrien. På universitetet finder du uddannelser inden for business, medier, kommunikation, design, marketing og film. Du får lov til at anvende den teori du lærer i klasseværelset i praksis. Under dit uddannelsesforløb vil du lave projekter i samarbejde med universitetets erhvervspartnere. Tidligere studerende har bl.a. lavet projekter for virksomheder som Jägermeister, Red Bull, Porsche og Bosch. Læs mere om projekterne på universitetets hjemmeside. Macromedia var et af de første universiteter i Tyskland til at udbyde engelsksprogede uddannelser, men du kan også læse på tysk. Kan du tysk, er der endnu flere uddannelser og lokationer at vælge imellem heriblandt Hamborg, Stuttgart, Köln, Freiburg og Leipzig.

 

Macromedia’s yngste, men mest populære campus, er i Berlin. I Berlin kan du læse uddannelser inden for ledelse, medier, journalistik og design. Vil du studere film, skal du vælge Macromedia i München eller i Køln. Læser du en hel uddannelse på bachelorniveau eller kandidatniveau på Macromedia, har du mulighed for at studere i flere studiebyer under samme uddannelse. Derudover skal du i praktik samt på udveksling på bacheloruddannelserne i mindst et semester på et af universitetets partneruniversiteter i Australien, Sydkorea, Californien, Mexico m.fl. Typisk foregår udvekslingsopholdet i det 3. semester af din uddannelse. Praktikopholdet strækker sig over 20 uger i en virksomhed du selv vælger. Universitetets karriereservice kan hjælpe dig i praktik i en tysk virksomhed. Du kan også selv opsøge virksomheder.

 

Studiemiljø

 

Berlin er destinationen for dig, som leder efter en unik kulturel og international oplevelse. Hovedstaden er også en af de mest leveomkostningsvenlige byer i Tyskland og en af de bedste studiebyer i verden (QS Best Student Cities 2018). Det livlige Berlin byder på kreative rammer for nye start-ups, som kan inspirere og forbedre din studieoplevelse og dit netværk. Se en virtuel 360° tour af Berlin campussen. Køln er et af Tysklands største midtpunkter inden for medier og design. Derudover kan du nemt tage en weekend til nærliggende lande som Holland, Belgien, Luxemborg eller Frankrig. München har de seneste år oplevet en hurtig vækst i medie-industrien, som har givet universitetet flere vigtige samarbejdspartnere til fordel for Macromedia’s studerende.  Derudover er München også hjem til den famøse Oktoberfest! Macromedia University er perfekt til dig, som gerne vil have udlandserfaring tæt på hjemland, familie og venner.

 

Besøg Macromedia University’s hjemmeside

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på Macromedia University

 

På universitetet kan du læse følgende uddannelser eller et til to semestre af disse uddannelser:

 

Bacheloruddannelser

 

 • Fashion Design
 • Fashion Management
 • Film Directing
 • International Management
 • Media and Communication Management
 • Media and Communication Design

 

Masteruddannelser (kandidat)

 

 • Brand Management
 • Business
 • Design Management
 • Design Thinking
 • Digital Media Business
 • Media and Communication Management
 • Smart City Design
 • Strategic Marketing

 

Bemærk at masteruddannelserne kun kan læses i Berlin og München. Det er ikke alle uddannelser som udbydes på alle campusser. Ovenstående er kun de engelsksprogede uddannelser. Se de tysksprogede uddannelser på Macromedia’s tyske hjemmeside.

Study abroad (studieophold)

På Macromedia University kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre. Som study-abroad studerende kan du ikke blande fag. Du skal derfor vælge et semester på den uddannelse med de fag du gerne vil læse. Du kan kontakte Studysea for at få et skema over de semestre (inkl. fag) som er tilgængelige for de forskellige uddannelser. Husk at oplyse om du vil starte i et vinter- eller sommersemester. Fag kan variere afhængig af om du læser i vinter- eller sommersemestret.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hel uddannelse på kandidatniveau

Læs mere om de forskellige uddannelser på kandidatniveau på Macromedia University’s hjemmeside.

 

Studiestart

 

På Macromedia University er der studiestart to gange om året.

 

 • Vintersemester: 1. oktober – 14. februar (ansøgningsfrist 15. august)
 • Sommersemester: 15. marts – 31. juli   (ansøgningsfrist 15. februar)

Studieafgiften på Macromedia University

 

Som dansk studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften afhænger af, hvilken uddannelse du søger ind på. Læs mere under fanebladene forneden.

 

Find opdaterede priser på Macromedia University’s hjemmeside. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

 

Andre gebyrer

 

Universitetet opkræver et registreringsgebyr på 500 Euro

 

Refusion af studieafgift

 

Universitetets politik for refusion fremgår af den kontrakt du får efter du er optaget og som skal underskrives for at acceptere din studieplads.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad?

Som study abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 5.300 Euro for bachelorstuderende (for 30 ECTS)
 • 5.300 til 6.500 Euro for kandidatstuderende (for 30 ECTS)

 

Bemærk at der for Film Directing studerende er et equipment fee du skal betale hvert semester.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

Studerende som læser en hel uddannelse på Macromedia University opkræves en studieafgift som i 2020 er:

 

 • 37.100 Euro for bachelorstuderende (for hele uddannelsen på 3,5 år)
 • Bemærk at der for Film Directing studerende er et equipment fee du skal betale hvert semester.

 

Bemærk at studieafgiften på hele uddannelser varierer. På universitetets hjemmeside kan du se afgifterne på de enkelte uddannelser. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

Studerende som læser en hel uddannelse på Macromedia University opkræves en studieafgift som i 2020 er:

 

 • Fra 19.500 Euro for kandidatstuderende (for hele uddannelsen)
 • Bemærk at der for Film Directing studerende er et equipment fee du skal betale hvert semester.

 

Bemærk at studieafgiften på hele uddannelser varierer. På universitetets hjemmeside kan du se afgifterne på de enkelte uddannelser. Vil du gerne læse en master, så kontakt os for at få oplyst prisen på den uddannelse du gerne vil læse. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter.

Dine boligmuligheder

 

Macromedia University har ingen studieboliger, og du skal derfor selv sørge for en bolig under dit ophold. Heldigvis er der rigtig gode muligheder for at finde studieboliger eller mindre lejligheder i Tyskland. Du kan også vælge at bo i studenter hostels. Det internationale kontor på Macromedia University vil gerne informere og vejlede dig i din boligsøgning. Universitetet råder dig til at søge i god tid, og linker til diverse opslag og boligagenter på deres hjemmeside, så du kan finde noget du vil blive glad for at bo i. Find links til dine boligmuligheder i henholdsvis Berlin, München og Køln.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som study abroad studerende på Macromedia University, skal du opfylde følgende:

 

 • opfylde engelskkravene TOEFL 72, IELTS 6.0 eller tilsvarende (hvis du vil læse på engelsk)
 • opfylde tyskkravene DaF’ (TDN 4-4-4-3), DSH’ (DSH 2, DSH3), Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz’ (C1-C1-C1-B2) eller tilsvarende (hvis du vil læse på tysk)

 

Bemærk at sprogkrav kan variere. Du behøver ingen engelsk sprogtest hvis du har mindst 7 i engelsk A eller 10 i engelsk B fra gymnasiet. Opfylder du ikke alle kravene kan Studysea måske stadig hjælpe dig, f.eks. hvis du kan få et brev fra din skole eller praktik som verificer at du opfylder ovenstående engelskniveau. Kontakt os og hør om dine muligheder.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som bachelorstuderende på Macromedia University, skal du opfylde følgende:

 

 • have gennemført og bestået en gymnasial uddannelse eller tilsvarende
 • opfylde engelskkravene TOEFL 72, IELTS 6.0 eller tilsvarende (hvis du vil læse på engelsk)
 • opfylde tyskkravene DaF’ (TDN 4-4-4-3), DSH’ (DSH 2, DSH3), Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz’ (C1-C1-C1-B2) eller tilsvarende (hvis du vil læse på tysk)

 

Bemærk at sprogkravene er lavere for B.A. i Fashion Design. Derudover kan et artistisk talent også give dig adgang til bacheloruddannelserne Fashion Design og Film Directing.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som kandidatstuderende på Macromedia University, skal du opfylde følgende:

 • have gennemført og bestået en bacheloruddannelse eller tilsvarende med mindst 180 ECTS
 • opfylde engelskkravene TOEFL 72, IELTS 6.0 eller tilsvarende (hvis du vil læse på engelsk)
 • opfylde tyskkravene DaF’ (TDN 4-4-4-3), DSH’ (DSH 2, DSH3), Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz’ (C1-C1-C1-B2) eller tilsvarende (hvis du vil læse på tysk)

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Macromedia University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Macromedia Universitys egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Macromedia University?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved Macromedia University, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (rekvireres fra Studysea)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Bevis på at du opfylder sprogkrav
 • CV og en motiveret ansøgning
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • ID farvefoto i pasfoto-format (maks. 2 år gammelt)
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

Hel uddannelse på bachelorniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på Macromedia University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på Macromedia University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Macromedia University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Macromedia University’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Gode grunde til at læse på Macromedia University

Hvorfor Macromedia University via Studysea?

Gratis og kompetent vejledning

 

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for Macromedia University. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på Macromedia og hjælpe dig med din ansøgning.

 

Hjælp til legatansøgning

 

Der er mange legater at hente. Studysea giver dig tips til legatsøgning og eksempel på den gode ansøgning. Vi giver dig også et overblik over økonomien og de mange offentlige og private finansieringsmuligheder.

Hvorfor Macromedia University?

Top universitet inden for medier, kommunikation og journalistik

Macromedia er et af Tysklands top universiteter i uddannelserne inden for medier, kommunikaiton og journalistik (CHE Centre for Higher Education 2014/15). Så vil du gerne læse inden for disse tre områder, så er Macromedia et oplagt valg.

 

Styrk dine professionelle kompetencer

Macromedia fokuserer på at styrke dine professionelle kompetencer gennem praktisk orienterede projektopgaver med over 500 verdenskendte brands. Du får mulighed for at udarbejde løsninger til nogle af verdens førende virksomheder.

 

Internationalt miljø

Macromedia er et meget internationalt universitet hvor undervisningssproget er 100% engelsk på flere uddannelser. På Berlin campus er ca. halvdelen af de studerende internationale.

 

Oplev en af verdens bedste studiebyer

Macromedia har bl.a. campus i to af verdens bedste studiebyer – Berlin og München. Ifølge QS World University Rankings publikation om Best Student Cities, placerer byerne sig på henholdsvis 7. og 6. pladsen baseret på leveomkostninger.

 

Styrk dit netværk

Når du læser på Macromedia University bliver du en del af studiemiljøet som består af flere internationale studerende og dygtige undervisere. Skab dig et stærkt netværk i Tyskland og styrk dine internationale fremtidsmuligheder.

 

Top rangeret af U-Multirank

Kontakt med arbejdsmiljø, rettidig dimission og iværksætterånd: Det er blot nogle få af de kvaliteter, U-Multirank vurderer Macromedia University som værende i verdens top. I kategorierne “Kontakt med arbejdsmiljø” og “Indtægter fra kontinuerlig faglig udvikling” er Macromedia University endda blandt de 25 bedste i verden. Universitetet er også blandt de 40 mest succesrige globale institutioner såvel som en af ​​Tysklands frontløbere med hensyn til “Graduate Companies”.

Klæd dig på til fremtidens arbejdsmarked

macromedia university industri 4.0

Forbered dig til industri 4.0 på Macromedia University

Vil du studere medier, kommunikation, design eller ledelse i Tyskland? Leder du efter et virkeligt internationalt undervisningsmiljø, der integrerer praktisk læring med internationale oplevelser? Her får du nogle af de mange gode grunde der er til at studere på Macromedia University.

Se videoen fra Macromedia University – Celebrating Change