fbpx

Sådan søger du

Når du har besluttet dig for hvor du vil studere og hvad du vil læse er det tid til at starte ansøgningsprocessen.

Når du skal på selvarrangeret studieophold kan ansøgningsprocessen opdeles i 2 hoveddele. 1) Ansøgningen til det udenlandske universitet og 2) ansøgning om godkendelse ved din danske uddannelsesinstitution.

1. Ansøgning til det udenlandske universitet

Før du søger ind på det udenlandske universitet bør du sikre dig at du opfylder optagelseskravene. Ansøgningsproceduren og optagelseskrav varierer fra universitet til universitet. Studysea kan vejlede dig igennem processen, men du kan også læse mere under ansøgningsvejledningen for vores samarbejdsuniversiteter. På universitetsprofilerne kan du læse om optagelseskrav, ansøgningsfrister osv.

 

2. Ansøgning om forhåndsgodkendelse og udlandsstipendium igennem din danske uddannelsesinstitution

For at få udlandsstipendium og for at være sikker på at få dine fag meritoverført når du kommer hjem, skal du søge om forhåndsgodkendelse af fag. Oftest har din danske uddannelsesinstitution et skema som du skal udfyldes med information omkring de fag du ønsker at læse. Vi hjælper dig med at finde passende fag samt den dokumentation du har brug for til at opnå forhåndsgodkendelse. Forhåndsgodkendelsen tager typisk 1-2 måneder, så vi anbefaler at du søger tidligt også selvom du endnu ikke er blevet optaget på det udenlandske universitet.

Den anden del af ansøgningsprocessen ved din danske uddannelsesinstitution er ansøgningen om udlandsstipendium. Når du har fået forhåndsgodkendt dine fag samt modtaget dokumentation for optagelse inklusiv faktura fra det udenlandske universitet er du klar til at søge om udlandsstipendium. Studysea hjælper dig med at skaffe den nødvendige dokumentation. Du kan finde mere information på SU’s hjemmeside.

 

Næste skridt på vejen mod drømmen om et studieophold i udlandet er rejseforberedelsen.