fbpx

Hvordan kan jeg studere i USA?

Hvordan kan jeg studere i USA?

Går du med drømmen om at studere i USA og opleve det famøse amerikanske college life? Med en amerikansk uddannelse på CV’et åbner du døren til globale karrieremuligheder. Med flere tusinde universiteter, har du i USA helt unikke muligheder for at skræddersy en uddannelse der opfylder dine interesser og karrieredrømme. Hvordan realiserer du drømmen om at studere i USA?

 

USA er en økonomisk supermagt og har nogle af verdens bedste universiteter. Det kæmpestore land, som består af 50 delstater og kendte millionbyer som New York, Los Angeles og San Francisco, er også verdens mest eftertragtede studieland for internationale studerende. Studysea hjælper hvert år danskere med at søge ind og blive optaget på de 34 anerkendte amerikanske universiteter og colleges som vi samarbejder med. I den forbindelse er nogle af de oftest stillede spørgsmål: Hvordan søger jeg ind? Hvad er adgangskravene? Og hvad koster det? Nogle af disse spørgsmål belyser vi her.

Hvordan søger jeg ind på et universitet i USA?

Hvordan du søger ind på et amerikansk universitet, kan variere fra universitet til universitet. Mange tror fejlagtigt, at man kun kan søge ind via Common App (som minder om KOT – Den Koordinerede Tilmelding i Danmark). Men ved Studysea’s samarbejdsuniversiteter, kan du via os, søge direkte til det eller de universiteter som du er interesseret i. F.eks. indgår 18 af vores amerikanske universiteter i vores samarbejde med INTO, hvilket betyder at vi kan søge op til fem universiteter i samme ansøgning. Udover et lettere ansøgningsforløb, er det også i de fleste tilfælde muligt at slippe for at betale ansøgningsgebyr, når vi laver din ansøgning via INTO. Se hvilke universiteter INTO samarbejder med i USA:

INTO samarbejdsuniversiteter i USA

 

 

Hvad er adgangskravene for at søge ind på universitet i USA?

En af de rigtig gode ting ved USA er at mange amerikanske universiteter er mindre fokuserede på dine karakterer, og mere holistiske i deres evaluering af ansøgninger. Dvs. minimumskrav til karaktergennemsnit ofte ligger lavere end på tilsvarende uddannelser i USA. Mange gange vil andre elementer i din ansøgning som f.eks. frivilligt arbejde, foreningsarbejde, din motiverede ansøgning m.v. udgøre en væsentlig del af dit optagelsesgrundlag. Det varierer naturligvis fra universitet til universitet og fra uddannelse til uddannelse. Du kan altid kontakte Studysea og fortælle os hvad du søger og hvad du har af baggrund og karakterer. Så kan vi anbefale et eller flere universiteter som du sandsynligvis kan optages på. Opfylder du ikke kravene for at blive direkte optaget på universitet, har en del af universiteterne via INTO forskellige forberedelsesprogrammer som du i stedet kan optages via. Det mest populære et International Year One fordi dette program indeholder universitetsfag og dermed ikke forlænger din studietid. Det er ydermere et program som giver internationale studerende den support man har brug for til at være bedst muligt forberedt til akademiske studier i USA.

Deltag i INTO’s webinar om at Studere i USA 24. november 2021 kl. 17

 

Hvornår kan jeg starte på uddannelse i USA?

Ligesom i Danmark, starter de fleste studerende efter sommerferien, dvs. i efterårssemestret til august eller september. Langt de fleste amerikanske universiteter, er dog fleksible og tilbyde studiestart flere gange om året. Udover efterårssemestret, er studiestart i januar til forårssemestret også meget almindeligt på mange uddannelser. INTO‘s universitetsforberedelsesprogram – International Year One – som svarer til første år af en amerikansk bacheloruddannelse, er bl.a. populært pga. de kortere ansøgningsfrister og de mange muligheder for studiestart flere gange om året.

Hvor lang tid tager en uddannelse i USA?

Har du gennemført en gymnasial uddannelse, kan du bl.a. søge ind på en bacheloruddannelse (undergraduate degree). En bachelor tager normalt fire år at gennemføre i USA. Dog afhænger varigheden af hvor mange fag du vælger at læse hvert semester. I mange tilfælde kan du tilrettelægge dine studier således at du kan gennemføre bacheloruddannelsen på tre år som i Danmark. Du skal dog være opmærksom på at SU ikke godkender Freshman Year, som er første år af en amerikansk bacheloruddannelse. Når du har gennemført en bachelor, kan du søge ind på en master (tilsvarende kandidat i Danmark). En master degree tager ofte 1-2 år at gennemføre i USA. Det kan dog variere fra uddannelse til uddannelse, og igen har du stor mulighed for at påvirke længden ved at tage flere eller færre fag pr. studieperiode. Dog kræver immigrationsmyndighederne at du er fuldtidsstuderende.

Hvad koster det at studere i USA?

Det er ikke billigt at studere i USA. Det har du nok hørt før. Men nu er det jo også gratis at studere i Danmark, hvilket derfor ikke er det bedste sammenligningsgrundlag. I sagens natur, er det ikke nødvendigvis dyrere at studere i USA, end i England, Australien eller mange andre steder i verden. En ting er den publicerede studieafgift, også kaldet tuition fees, som er prisen for selve uddannelsen. En anden ting er hvad du rent faktisk ender med at betale efter evt. fratrukket scholarship. Faktisk får de fleste af de studerende, Studysea hjælper til USA på en hel uddannelse, en form for scholarship. Med scholarship mener vi et stipendium som kommer fra det amerikanske universitet og som bliver fratrukket den publicerede studieafgift. Størrelsen på disse scholarship varierer en del mellem universiteterne og oftest kender du først beløbet når du er optaget. Af samme årsag, kan det give god mening, hvis du er fleksibel i forhold til valg af universitet, at søge flere universiteter på en gang og så sammenligne de tilbud du får. Det kan Studysea bl.a. hjælpe dig med. Beløbet som du får i scholarship er ikke nødvendigvis baseret på at have gode karakterer, selvom det ofte er en fordel. Der findes mange forskellige scholarships og nogle tildeles automatisk når blot du optages. De fleste scholarships udgør mellem 10% og 50% af studieafgiften. Udover scholarships, er der også offentlig finansiering i form af SU og SU lån. Til hel uddannelse på kandidatniveau, kan tilmed søges udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten. Derudover, er finansiering via legater fra private fonde også en naturlig finansieringskilde for studerende som læser i udlandet.

Få mulighed for at arbejde i USA efter uddannelse

Mange danskere har en drøm om ikke blot at studere i USA, men også at arbejde og gøre karriere i USA. Det er lettere sagt end gjort, da arbejdsvisum til USA er en meget omstændig proces. Af samme årsag, er muligheden for at arbejde efter afsluttet uddannelse I USA, en attraktiv mulighed. Optional Practical Training (OPT), giver internationale studerende mulighed for at blive et år og arbejde efter afsluttet uddannelse. Har du læst en STEM-godkendt uddannelse, kan du arbejde i hele tre år. Kravene er naturligvis at det du arbejde med er relevant i forhold til den uddannelse du har læst. Udover at arbejde efter uddannelse, har du ofte under din uddannelse, mulighed for at få praktisk erfaring via praktik.

Vil du studere i USA? Få gratis vejledning via Studysea.