Autonomous University of Barcelona (UAB)

Studer i Barcelona på Autonomous University of Barcelona (UAB) som hører blandt verdens 200 bedste universiteter og det andet bedste i Spanien.

43000

Studerende

2500

Internationale studerende

1968

Etableret

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Autonomous University of Barcelona

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Sabbatår med universitetsstudier

 

Spansk sprogkurser

Summer school

Universitetsforberedelseskurser

Autonomous University of Barcelona (UAB)

 

Autonomous University of Barcelona (Universitat Autònoma de Barcelona) blev etableret i 1968, men er trods den unge alder allerede anset som et af de 200 bedste universiteter i verden, og dermed også et af de bedste og mest  prestigefyldte universiteter i hele Spanien.

 

Udover universitetets hurtige akademiske fremgang, er UAB også anset som værende et af Europas mest innovative universiteter. I 2014 blev UAB eksempelvis færdige med dets nye miljøbevidste og innovative hovedbygning for studerende indenfor miljøvidenskab og teknologi, som blandt andet har sænket energiforbruget med hele 62%.

UAB har mere end 43.000 studerende, hvoraf mere end 2.500 er internationale studerende. UAB har et af de mest populære study abroad programmer i Barcelona og modtager over 1.000 studerende årligt, hvoraf størstedelen er amerikanere. Det er muligt at læse udvalgte fag på engelsk på både bachelor- og kandidatniveau. De mest populære study abroad programmer undervises på det historiske Sant Pau campus som ligger centralt i Barcelona.

 

Studiemiljø

 

Autonomous University of Barcelona er opdelt i tre campusser, hvoraf to af dem, Sant Pau og Eixample, er placeret meget centralt i Barcelona by. Nær disse campusser er der en lang række af caféer, restauranter og terrasser, hvor det er muligt at holde sine pauser i mellem timerne.

 

Vila Universitária er UAB’s eftertragtede studieboligkompleks. En af hovedårsagerne til at det er så populært er blandt andet fordi det ligger midt på universitetets hovedcampus, Bellaterra campus, som ligger i gå afstand til selve universitetet, hvorfor der ikke er behov for transport mellem bopæl og universitet.

Samtidig har alle boligerne i Vila Universitária en fantastisk udsigt ud over flotte skovområder. Gode bus- og togforbindelser gør turen til det centrale Barcelona meget nem og overskuelig, hvis man skulle få lyst til at besøge Barcelonas lækre strande, udforske de mange shoppingmuligheder eller blot opleve den hyggelige og spændende spanske kultur i den catalanske hovedstad.

 

Besøg Autonomous University of Barcelona’s hjemmeside

Studiemuligheder på Autonomous University of Barcelona

 

På Autonomous University of Barcelona kan du læse som study abroad studerende i 1-2 semestre eller en hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau (gælder kun uddannelser via FUAB). Som et af Spaniens største universiteter, kan du finde spændende fag og uddannelser inden for mange forskellige discipliner. Bemærk at der undervises både på spansk, catalansk og engelsk. UAB tilbyder fag på bachelorniveau indenfor følgende fakulteter:

 

 • Economics and Business Studies
 • Arts and Humanities
 • Education
 • Tourism and Hotel Management
 • Health Sciences
 • Sciences
 • Social sciences
 • Technological sciences

Study abroad (studieophold)

Hvor finder jeg fag?

 

Som study abroad studerende på UAB findes tre programmer du kan søge via. Klik på programmerne forneden for at se mulige fag:

 

 

Hvilket program du skal vælge afhænger af hvilke fag du skal læse, den studieperiode du kan være afsted i og den lokation du ønsker at studere på. Du kan ikke blande fag mellem de to programmer på bachelorniveau pga. konflikter i bl.a. studieperioderne.

 

 

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

Autonomous University of Barcelona benytter ECTS ligesom de danske uddannelsesinstitutioner.

 

De fleste fag på Autonomous University of Barcelona giver 6 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. UAB har et krav om at du minimum skal være tilmeldt 12 ECTS.

 

Hvor finder jeg fagbeskrivelserne?

 

 

Kontakt Studysea for at få fagbeskrivelser for fag i Selected Courses Programme og B&M Programme. I Selected Courses Programme program kan du søge fag som indgår i en af uddannelserne på UAB og du bør derfor være opmærksom på hvilket sprog faget undervises på.

Sabbatår

Gap Year Programme

 

Er du sabbatårs studerende, har du mulighed for at søge ind på universitetets Gap Year Programme. Du kan læse mere om programmet på nedenstående link:

 

Gap Year Programme

Hel uddannelse på bachelorniveau

Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på udvalgte bacheloruddannelser via UAB Fundacio:

 

Se bacheloruddannelser

Hel uddannelse på kandidatniveau

Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på udvalgte masteruddannelser via UAB Fundacio. Bemærk at størstedelen undervises på spansk. Desuden er det kun de uddannelser som er kategoriseret som “official master” som kan godkendes til udlandsstipendium fra den danske stat:

 

Se masteruddannelser

Øvrige

Foundation Year Programme

 

Er et universitets forberedelsesprogram, som underviser dig i at læse en bachelor på spansk i Spanien.

 

Læs mere om Foundation Year Programme

 

Summer School

 

Læs mere om Summer School

Studiestart

 

Der er studiestart flere gange om året. Studieperioderne afhænger af det program du søger ind på.

 

Studieperioder

 

Selected courses programme

 

 • First semester: September til februar (ansøgningsfrist 15. juni)
 • Second semester: Februar til juni (ansøgningsfrist 30. november)

 

Pre-Established Programme og Gap Year Programme

 

 • Forårssemester: Januar – april (ansøgningsfrist 4. december)
 • Maj termin: Maj (ansøgningsfrist 16. april)
 • Sommertermin: Juni – juli (ansøgningsfrist 7. maj)
 • Efterårssemester: September – december (ansøgningsfrist 30. juni)

 

Vær opmærksom på at det kun er muligt at læse op til 18 ECTS henover sommerterminen.

 

B&M Programme

 

 • Forårstermin: Januar – april (ansøgningsfrist 4. december)
 • Efterårstermin: September – december (ansøgningsfrist 30. juni)

 

Vær opmærksom på at det er et minimumskrav at læse 12 credits (2 fag) og maks 30 ECTS (5 fag).

Studiekalender

 

Se senest opdaterede datoer for ferier, studiestartdatoer m.m. for Pre-established programmet og Gap Year Programme for Selected Courses som følger UAB’s studiekalender.

Studieafgiften (tuition) på Autonomous University of Barcelona

 

Som studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad?

Som study abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2022/23 er:

 

 • € 3.720 euro for 30 ECTS i Pre-Established Programme
 • € 4.200 euro for 30 ECTS i Selected Courses eller 140 euro pr. ECTS point.
 • € 4.260 euro for 30 ECTS for fag på kandidatniveau (via Business and Management Programme).

 

Studieafgiften afhænger at det antal fag (ECTS) du følger. Se senest opdateret studieafgift her for hhv. B&M Programme, Pre-Established Programme og Selected Courses Program. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

Refusion af studieafgift

 

Har du betalt studieafgift, men må aflyse dit ophold før studiestart, har du i de fleste tilfælde, inden for en vis tidsramme, mulighed for at få en del af eller hele din studieafgift refunderet. Se hvilke regler der gælder for Pre-Established Programme og Selected Courses Programme på UAB. For at få oplyst regler gældende for andre programmer, kontakt Studysea.

Sabbatår

Hvad koster et semester som sabbatårs studerende?

 

Som sabbatårs studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften i det akademiske år 2022/23 er 3.720 EUR for 30 ECTS. Studieafgiften afhænger af antal ECTS point du registreres i. Se senest opdateret studieafgift.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

Som studerende på bachelorniveau opkræves du studieafgift ved universitetet.

Studieafgiften for hele uddannelser på UAB varierer. Kontakt Studysea og oplys hvilken uddannelse du er interesseret i, så sender vi dig oplysninger om studieafgiften. Bemærk at vi kun kan vejlede dig om disse bacheloruddannelser på UAB.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

 

Studieafgiften for hele uddannelser på UAB varierer. Kontakt Studysea og oplys hvilken uddannelse du er interesseret i, så sender vi dig oplysninger om studieafgiften. Bemærk at vi kun kan vejlede dig om disse masteruddannelser på UAB.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

Universitetets studieboliger

 

Autonomous University of Barcelona tilbyder internationale studerende at bo på Vila Universitária, som er et stort boligkompleks tilknyttet universitetet. Alle boligerne ligger på, eller nær hovedcampus, og er derfor også meget populære, hvorfor vi anbefaler at søge bolig i så god tid som muligt. Der er et begrænset antal pladser og man er dermed ikke er garanteret en studiebolig.

UAB tilbyder dog også at hjælpe med at finde bolig andre steder, hvis Vila Universitária er booket.

 

Du kan læse mere om Vila Universitária.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

Pre-Established Programme

For at blive optaget i Pre-Established programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • være indskrevet på og have gennemført mindst et år af en bacheloruddannelse
 • have et vægtet karaktergennemsnit fra din nuværende uddannelse på mindst 4
 • have et spansk niveau på minimum level B2 (Common European Framework of Reference for Languages) hvis du vil følge fag på spansk
 • Opfylde engelskkravene, hvis du vil følge fag på engelsk (dvs. bestået engelsk i gymnasiet)*

 

B&M Programme

For at blive optaget i B&M programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • Være indskrevet på en uddannelse på kandidatniveau
 • Opfylde engelskkravene, hvis du vil følge fag på engelsk* (dvs. bestået engelsk i gymnasiet)
 • Der er intet krav til karaktergennemsnit

 

Selected Courses

For at blive optaget i Selected Courses programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • være indskrevet på og have gennemført mindst et år af en bacheloruddannelse
 • have et vægtet karaktergennemsnit fra din nuværende uddannelse, på mindst 4
 • have et spansk niveau på minimum level B2 (Common European Framework of Reference for Languages) hvis du vil følge fag på spansk
 • TOEFL test på mindst 78, hvis du vil følge fag på engelsk

 

*Bemærk at study abroad studerende fra Danmark som søger ind igennem Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har bestået engelsk på minimum B-niveau fra en gymnasial uddannelse.

Sabbatår

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Autonomous University of Barcelona, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Autonomous University of Barcelona’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Øvrige

Foundation Year Programme

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

 

Summer School

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved Autonomous University of Barcelona, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet kan rekvireres hos Studysea. (Kontakt Studysea)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Et digitalt foto af dig selv i pas format (.Jpeg format og max 24 KB)
 • TOEFL med en score på mindst 78 (eller tilsvarende engelsk sprogtest), hvis du søger fag på engelsk
 • DELE (eller tilsvarende test) med level B2, hvis du søger fag på spansk eller catalansk
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea som tjekker din ansøgning før vi sender den til universitetet.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad.

Sabbatår

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Autonomous University of Barcelona, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Autonomous University of Barcelona’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

 

Vil du søge udveksling kan Studysea ikke hjælpe dig, du skal i stedet kontakte din uddannelsesinstitution.

Øvrige

Foundation Year Programme

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

 

Summer School

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.