fbpx

Læs på Autonomous University of Barcelona (UAB)

Studer i Barcelona på Autonomous University of Barcelona (UAB) som hører blandt verdens 200 bedste universiteter og det andet bedste i Spanien.

43000

Studerende

2500

Internationale studerende

1968

Etableret

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Autonomous University of Barcelona

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Kun via FUAB

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Sabbatår med universitetsstudier

 

Spansk sprogkurser

Summer school

Universitetsforberedelseskurser

Autonomous University of Barcelona (UAB)

 

Er du til tapas, sangria, sol, strand og europæisk storby? Så skal du da læse på Autonomous University of Barcelona (Universitat Autònoma de Barcelona). Her får du et af verdens bedste universiteter uden at skulle tømme hele sparegrisen. Som den første uddannelseskonsulent i Danmark til at repræsentere UAB, giver Studysea’s og vores studerendes erfaringer dig de bedste forudsætninger for at få et vellykket studieophold i Barcelona på både et fagligt såvel som et socialt plan.

 

UAB er et offentligt universitet som blev etableret i 1968. Trods den unge alder, anses universitetet allerede som et af de 200 bedste universiteter i verden, og dermed også et af de bedste og mest prestigefyldte universiteter i hele Spanien. UAB har mere end 40.000 studerende, hvoraf mere end 2.500 er internationale studerende. I hvad der anses som et af de mest populære study abroad programmer i Barcelona, modtager universitetet over 1.000 studerende årligt, hvoraf størstedelen er amerikanere. Du har mulighed for at læse udvalgte fag på engelsk, spansk eller catalansk på både bachelorniveau eller business fag på engelsk på kandidatniveau. De mest populære study abroad programmer undervises på det historiske Sant Pau campus som ligger centralt i Barcelona tæt på La Sagrada Familia.

 

Studiemiljøet på UAB

 

Læser du i UAB’s Pre-Established Programme (inkl. Business & Management Programme) vil du have din daglige gang på det smukke Sant Pau city campus i hjertet af Barcelona. Nær city campussen er der en lang række af caféer, restauranter og terrasser, hvor det er muligt at holde sine pauser i mellem timerne. Den historiske Sant Pau campus er UNESCO fredet og er bare et must see! Ikke langt fra campus finder du i øvrigt en af Barcelonas største turistattraktioner – La Sagrada Familia – et af Gaudis mesterværker.

 

Læser du i UAB’s Selected Courses Programme vil du is stedet have din daglige gang på hovedcampussen Bellaterra sammen med lokale studerende. Bellaterra ligger ca. 20 km fra centrum. Gode bus- og togforbindelser gør turen til det centrale Barcelona meget nem og overskuelig, hvis man skulle få lyst til at besøge Barcelonas lækre strande, udforske de mange shoppingmuligheder eller blot opleve den hyggelige og spændende spanske kultur i den catalanske hovedstad.

 

Besøg Autonomous University of Barcelona’s hjemmeside

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på Autonomous University of Barcelona

 

På Autonomous University of Barcelona kan du læse som study abroad studerende i 1-2 semestre eller en hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau (gælder kun uddannelser via FUAB). Som et af Spaniens største universiteter, kan du finde spændende fag og uddannelser inden for mange forskellige discipliner. Bemærk at der undervises både på spansk, catalansk og engelsk. UAB tilbyder fag på bachelorniveau indenfor følgende fakulteter:

 

 • Economics and Business Studies
 • Arts and Humanities
 • Education
 • Tourism and Hotel Management
 • Health Sciences
 • Sciences
 • Social sciences
 • Technological sciences

Study abroad (studieophold)

Study abroad (Semesterophold) på UAB

 

Study abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved study abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af Studysea’s partneruniversiteter, får du gratis hjælp af Studysea gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og study abroad.

 

Hvor finder jeg fag?

 

Som study abroad studerende på UAB findes tre programmer du kan søge via. Klik på programmerne forneden for at se mulige fag:

 

 

Hvilket program du skal vælge afhænger af hvilke fag du skal læse, den studieperiode du kan være afsted i og den lokation du ønsker at studere på. Du kan ikke blande fag mellem de to programmer på bachelorniveau pga. konflikter i bl.a. studieperioderne. Bemærk at du i Pre-Established og B&M programmerne læser med andre internationale studerende, hvor den største andel er amerikanere. Er du i tvivl om hvilket af programmerne der bedst matcher dig og din uddannelse, så tag kontakt til vores studievejledning.

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

Autonomous University of Barcelona benytter ECTS ligesom de danske uddannelsesinstitutioner.

 

De fleste fag på Autonomous University of Barcelona giver 6 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. UAB har et krav om at du minimum skal være tilmeldt 12 ECTS.

 

Hvor finder jeg fagbeskrivelserne?

 

 

Kontakt Studysea for at få fagbeskrivelser for fag i Selected Courses Programme og B&M Programme. I Selected Courses Programme program kan du søge fag som indgår i en af uddannelserne på UAB og du bør derfor være opmærksom på hvilket sprog faget undervises på.

Sabbatår

Gap Year Programme

 

Er du sabbatårs studerende, har du mulighed for at søge ind på universitetets Gap Year Programme. Du kan læse mere om programmet på nedenstående link:

 

Gap Year Programme

Hel uddannelse på bachelorniveau

Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på udvalgte bacheloruddannelser via UAB Fundacio:

 

Se bacheloruddannelser

Hel uddannelse på kandidatniveau

Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på udvalgte masteruddannelser via UAB Fundacio. Bemærk at størstedelen undervises på spansk. Desuden er det kun de uddannelser som er kategoriseret som “official master” som kan godkendes til udlandsstipendium fra den danske stat:

 

Se masteruddannelser

Øvrige

Foundation Year Programme

 

Er et universitets forberedelsesprogram, som underviser dig i at læse en bachelor på spansk i Spanien.

 

Læs mere om Foundation Year Programme

 

Summer School

 

Læs mere om Summer School

Studiestart

 

Der er studiestart flere gange om året. Studieperioderne afhænger af det program du søger ind på.

 

Studieperioder

 

Selected courses programme

 

 • First semester: September til februar (ansøgningsfrist 15. juni)
 • Second semester: Februar til juni (ansøgningsfrist 30. november)

 

Pre-Established Programme og Gap Year Programme

 

 • Forårssemester: Januar – april (ansøgningsfrist 4. december)
 • Maj termin: Maj (ansøgningsfrist 16. april)
 • Sommertermin: Juni – juli (ansøgningsfrist 7. maj)
 • Efterårssemester: September – december (ansøgningsfrist 29. juni)

 

Vær opmærksom på at det kun er muligt at læse op til 18 ECTS henover sommerterminen.

 

B&M Programme

 

 • Forårstermin: Januar – april (ansøgningsfrist 4. december)
 • Efterårstermin: September – december (ansøgningsfrist 29. juni)

 

Vær opmærksom på at det er et minimumskrav at læse 12 credits (2 fag) og maks 30 ECTS (5 fag).

 

Studiekalender

 

Se senest opdaterede datoer for ferier, studiestartdatoer m.m. for Pre-established programmet og Gap Year Programme for Selected Courses som følger UAB’s studiekalender.

Studieafgiften (tuition) på Autonomous University of Barcelona

 

Som studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade.

 

Hvad koster det at bo i Barcelona?

 

Udover den studieafgift som du skal betale til universitetet for undervisningen, skal du også budgettere med udgifter til bolig, mad, transport osv. Leveomkostningerne i Spanien og Barcelona er lave sammenlignet med Danmark. Se eksempler på leveomkostningerne som studerende på UAB.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et semester study abroad?

Som study abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • € 3.980 euro for 30 ECTS i Pre-Established Programme
 • € 4.200 euro for 30 ECTS i Selected Courses eller 140 euro pr. ECTS point.
 • € 4.350 euro for 30 ECTS for fag på kandidatniveau (via Business and Management Programme).

 

Studieafgiften afhænger at det antal fag (ECTS) du følger. Se senest opdateret studieafgift her for hhv. B&M Programme, Pre-Established Programme og Selected Courses Program. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

 

Refusion af studieafgift

 

Har du betalt studieafgift, men må aflyse dit ophold før studiestart, har du i de fleste tilfælde, inden for en vis tidsramme, mulighed for at få en del af eller hele din studieafgift refunderet. Se hvilke regler der gælder for Pre-Established Programme og Selected Courses Programme på UAB. For at få oplyst regler gældende for andre programmer, kontakt Studysea.

Sabbatår

Hvad koster et semester som sabbatårs studerende?

 

Som sabbatårs studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften i det akademiske år 2024 er 3.980 EUR for 30 ECTS. Studieafgiften afhænger af antal ECTS point du registreres i. Se senest opdateret studieafgift.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

Som studerende på bachelorniveau opkræves du studieafgift ved universitetet.

Studieafgiften for hele uddannelser på UAB varierer. Kontakt Studysea og oplys hvilken uddannelse du er interesseret i, så sender vi dig oplysninger om studieafgiften. Bemærk at vi kun kan vejlede dig om disse bacheloruddannelser på UAB.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvad koster en hel uddannelse?

 

Studieafgiften for hele uddannelser på UAB varierer. Kontakt Studysea og oplys hvilken uddannelse du er interesseret i, så sender vi dig oplysninger om studieafgiften. Bemærk at vi kun kan vejlede dig om disse masteruddannelser på UAB.

 

Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af studieophold.

UAB’s studieboliger

 

På Autonomous University of Barcelona har du mulighed for enten at bo i universitetets studieboliger på campus eller i en lejebolig udenfor campus. Vila Universitária er et stort boligkompleks tilknyttet universitetet og som du finder ved UAB’s hovedcampus Bellaterra. Vær opmærksom på at Bellaterra ligger ca. 20 km fra centrum af Barcelona. Da de fleste study abroad studerende, som Studysea hjælper afsted, læser på Sant Pau campus i centrum af Barcelona, er det mest hensigtsmæssigt at bo i f.eks. lejlighed i byen som evt. deles med andre studerende. Selvom du selv står for at finde bolig, modtager Studysea studerende eksklusivt vejledningsmateriale og bliver ligeledes inviteret til en Facebookgruppe med andre Studysea studerende som deler din destination. Facebookgruppen kan du bl.a. bruge til at søge roommates, til socialt fælleskab eller spørge om gode råd og tips om bl.a. boligmarkedet i Barcelona.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav

 

Pre-Established Programme

For at blive optaget i Pre-Established programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • være indskrevet på og have gennemført mindst et år af en bacheloruddannelse
 • have et vægtet karaktergennemsnit fra din nuværende uddannelse på mindst 4
 • have et spansk niveau på minimum level B2 (Common European Framework of Reference for Languages) hvis du vil følge fag på spansk
 • Opfylde engelskkravene, hvis du vil følge fag på engelsk (dvs. bestået engelsk i gymnasiet)*

 

B&M Programme

For at blive optaget i B&M programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • Være indskrevet på en uddannelse på kandidatniveau
 • Opfylde engelskkravene, hvis du vil følge fag på engelsk* (dvs. bestået engelsk i gymnasiet)
 • Der er intet krav til karaktergennemsnit

 

Selected Courses

For at blive optaget i Selected Courses programmet på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • være indskrevet på og have gennemført mindst et år af en bacheloruddannelse
 • have et vægtet karaktergennemsnit fra din nuværende uddannelse, på mindst 4
 • have et spansk niveau på minimum level B2 (Common European Framework of Reference for Languages) hvis du vil følge fag på spansk
 • TOEFL test på mindst 78, hvis du vil følge fag på engelsk

 

*Bemærk at study abroad studerende fra Danmark som søger ind igennem Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har bestået engelsk på minimum B-niveau fra en gymnasial uddannelse.

Sabbatår

Optagelseskrav

 

For at blive optaget som sabbatårsstuderende på Autonomous University of Barcelona, skal du opfylde følgende:

 

 • Have gennemført en gymnasial uddannelse
 • Være mindst 18 år gammel

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Autonomous University of Barcelona, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Autonomous University of Barcelona’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Øvrige

Foundation Year Programme

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

 

Summer School

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

Hvordan søger jeg ind på UAB?

 

Ønsker du at søge ind på Autonomous University of Barcelona (UAB), kan Studysea hjælpe dig. For at benytte dig gratis af Studysea’s hjælp og de mange fordele Studysea tilbyder, skal din ansøgning tilknyttes Studysea. Det er derfor vigtigt at du følger vores vejledning nøje. Har du ved en fejl indsendt din ansøgning direkte, så tag kontakt til Studysea hurtigst muligt. Her kan du læse mere om fordele ved at søge via Studysea og se hvorfor vores hjælp er gratis.

 

Ved Studysea, har du under hele forløbet, adgang til en personlig vejleder. Udover hjælp til ansøgningen, kan vi bl.a. hjælpe og vejlede dig med udlandsstipendium, forsikring, legater og meget mere. Hvis du er klar til at ansøge, så klik på knappen forneden. Se også ansøgningsvejledning ved at udfolde den relevante sektion forneden. Er du i tvivl, eller har brug for vejledning, så kontakt os endelig.

 

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

For at søge ind som study abroad studerende ved Autonomous University of Barcelona, skal du forberede nedenstående dokumenter:

 

 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Udfyldt GPA calculator hvis dit karaktergennemsnit ikke fremgår af karakterudskriften (hvis du vil læse fag på bachelorniveau)
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du vil læse fag på kandidatniveau)
 • Verificeret kopi af eksamensbevis fra din gymnasiale uddannelse (eller en godkendt engelsk sprogtest)
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Et digitalt foto af dig selv i pas format (.Jpeg format og max 24 KB)
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular
 • Oplys os dit navn, adresse og telefonnummer

 

Dokumenterne sendes til Studysea som tjekker din ansøgning før vi sender den til universitetet. Undlad venligst at sende personfølsom data via email. Kontakt os for link til sikker upload af dokumenter.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad.

Sabbatår

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på Autonomous University of Barcelona?

 

Er du interesseret i at søge ind på Autonomous University of Barcelona kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Autonomous University of Barcelona, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Autonomous University of Barcelona’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

 

Vil du søge udveksling kan Studysea ikke hjælpe dig, du skal i stedet kontakte din uddannelsesinstitution.

Øvrige

Foundation Year Programme

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

 

Summer School

 

For yderligere information bedes du kontakte Studysea.

Emilie læser study abroad på Autonomous University of Barcelona

 

Emilie Sigrid læser Entreprenørskab & Design på Københavns Erhvervsakademi (KEA). Under hendes uddannelse tog Emilie et study abroad ophold på Autonomous University of Barcelona, hvor hun kombinerede sine universitetsstudier med uforglemmelige oplevelser i den spanske hovedstad, Barcelona.

 

Læs hele indlægget

Gode grunde til at studere på Autonomous University of Barcelona

Hvorfor Autonomous University of Barcelona?

City campus i centrum af Barcelona

UAB’s city campus er centralt beliggende i Barcelona, og herfra kan du let besøge byens største turistattraktioner eller benytte dig af et utal af caféer eller restauranter.

 

UNESCO fredet campus

Mange af universitetets fag undervises på det historiske Sant Pau campus, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. Tæt på campus finder du desuden Antoni Gaudís stadig ikke helt fuldendte, men meget berømt kirke La Sagrada Família.

 

Højt rangeret universitet

Autonomous University of Barcelona er et af de bedste offentlige universiteter i Spanien, samt et af de bedste universiteter i Sydeuropa.

 

Lave leveomkostninger

En af de mange fordele ved at flytte til Spanien er de lave leveomkostninger. Hvis du vil spise og leve som en lokal, kan dine penge række meget længere, end de gør i Danmark, hvilket skaber rum i økonomien til at opleve Spaniens smukke områder og spændende kultur.

 

Lav studieafgift

Ligesom leveomkostningerne er studieafgiften også i den lave ende – faktisk blandt de billigste af Studysea’s universiteter. Taget i betragtning af universitetets høje ranking får du utrolig meget værdi for pengene.

 

Lave udgifter til rejse

Udgifterne til en flyrejse til Spanien er typisk lave, hvilket gør Barcelona til en billig og attraktiv studiedestination. Spaniens transportsystem udgøres af busser, sporvogne og metro, som er pålidelige og overkommelige. Jernbanenettet er blevet udvidet og forbinder alle regioner og byer, hvilket gør det nemt for dig at besøge Spaniens mange spændende områder.

 

Mildt klima og tæt på strand

Allerede fra maj stiger temperaturen i Barcelona til turistvenlige temperaturer, og da temperaturen i efterårets måneder ligger mellem 15 og 21 grader, kan du i store dele af året udnytte byens attraktive placering ned til Middelhavet. Barcelona er nemlig omgivet af skønne strande. Om vinteren falder temperaturen typisk til 12 grader, og det betyder, at det aldrig bliver koldt i Barcelona, som vi kender det i Danmark.

 

Madkultur

Er du til tapas, paella eller andre spanske specialiteter, kan du nyde de autentiske retter serveret på en af Barcelonas mange restauranter. Barcelona har desuden et stort udvalg af restauranter, der serverer mad fra det internationale køkken, hvilket betyder at der er noget for enhver smag.

 

Rigt kulturliv

Barcelona byder på store kulturoplevelser, uanset om du er til fodbold, kunst eller historiske bygningsværker. Barcelona er rig på store turistattraktioner, der spænder fra Sagrada Família og Casa Batlló til Camp Nou Stadion, hvorfra du kan opleve en fodboldkamp med en af de største fodboldklubber i verden, FC Barcelona.

Hvorfor Autonomous University of Barcelona via Studysea?

Første danske repræsentant af UAB

Studysea var den første danske uddannelseskonsulent til at repræsentere UAB, og det betyder at vi allerede har stor erfaring med at sende studerende til Barcelona. Det giver dig de bedste forudsætninger for et vellykket studieophold. Studysea er officiel repræsentant i Danmark for Autonomous University of Barcelona. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder, som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på UAB og hjælpe dig med din ansøgning.

Spar 400 kroner på rejseforsikring

Det en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 400 kroner i rabat, hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende som har søgt ind og er blevet optaget på Autonomous University of Barcelona via Studysea.

Mød dine kommende medstuderende til pre-departure møde

Studerende som optages på UAB via Studysea inviteres til et pre-departure møde, hvor du kan møde andre studerende som skal afsted i samme studieperiode via Studysea og få svar på de sidste praktiske spørgsmål før afrejse.

Socialt netværk med andre Studysea studerende

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i Spanien, kan du skabe kontakt til og møde andre danske Studysea studerende. Det giver gode muligheder for at høre erfaringer og sparre med andre.

Barcelona boligguide

Hvis du læser på UAB’s Sant Pau campus i centrum af Barcelona, vil du højst sandsynligt finde det mest praktisk at bo i en lejebolig i byen. Studerende som optages via Studysea får bl.a. vores Barcelona boligguide som kan hjælpe dig godt fra start med boligsøgningen.

Se video om UAB