fbpx

Malaysia og Kuala Lumpur mest populære studiedestination

petronas towers studieland kuala lumpur

Malaysia og Kuala Lumpur mest populære studiedestination

Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, var vores mest populære studiedestination i 2015 for studerende som rejste på studieophold. Læs hvorfor den nye studiedestination vinder popularitet blandt danske studerende.

Malaysia er nok ikke det første land du tænker på når du overvejer hvor studieopholdet skal finde sted. Men det sydøstasiatiske land positionerer sig stærkt som et af de lande i verden som tiltrækker flest internationale studerende. Et stort udbud af kvalitetsuddannelser undervist på engelsk og lave studie- og leveomkostninger er med til at gøre landet en yndet destination for danske studerende. Og så gør det jo hellere ikke noget at klimaet er dejligt varmt og naturen helt fantastisk smuk. Malaysia er et godt bud på hvordan du kan skille dig ud fra dine medstuderende, i et Danmark hvor studieophold er blevet en naturlig del af CV’et.

Tidligere britisk koloni hvor engelsk er udbredt

Malaysia er en tidligere britisk koloni. Du kan se det på bilerne som er højrestyrede og kører i venstre side af vejen og du kan se det på de mange flotte bygninger fra kolonitiden. Den britiske indflydelse betyder også at engelsk tales af størstedelen af befolkningen. Især i hovedstaden, vil du kunne kommunikere med stort set alle. Undervisningssproget på universiteterne er engelsk og der er mange i Malaysia som ikke taler andet end engelsk. Den britiske accent skal du dog lede længe efter da de lokale taler engelsk med den karakteristiske Manglish-dialekt. Taler du engelsk er kommunikationen ingen barriere i det ellers så multikulturelle samfund.

Multikulturelt samfund med spændende madkultur

Officielt er Malaysia et muslimsk land. Det hører til et af de mere liberale af slagsen. Derfor er det heller ikke svært at finde sig en bar eller et diskotek, når der skal afveksles fra studierne. Vil du hellere udforske det malaysiske køkken har du også mulighed for det, omend det skal være på en lokal gadecafé eller en 5-stjernet restaurant. Malaysisk mad er ikke kun malaysisk. Da landet er så multikulturelt, finder du fantastiske spisesteder med retter fra hele verden. Malaysia er ydermere en af de største forbrugere af fastfood. Du finder alle de kendte amerikanske kæder overalt, hvis du ikke vil kaste dig ud i alt det eksotiske. Det bedste ved det hele er at alt er så billigt. Du kan altså spise ude hver dag på din SU!

To gode universiteter med hver sin profil

I Malaysia repræsenterer Studysea HELP University og Monash University som vi begge kan hjælpe dig til. Det er to universiteter med vidt forskellige profiler. HELP University er et af landets mest kendte private universiteter. Det er populært fordi udvalget af spændende og unikke fag er stort og internationale studerende får en meget personlig oplevelse. Læs f.eks. om vores negot-studerendes oplevelser. Monash University er et australsk universitet som er rangeret blandt verdens 100 bedste. På campusset i Malaysia kan du følge en del af de fag som også undervises i Australien, uden at gå på kompromis med kvalitet eller faciliteter. Læs f.eks. om Silas oplevelse. Begge universiteter ligger i hovedstaden Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur er en pulserende storby og en af verdens bedste at shoppe i

Skal du studere i Malaysia, så sørg for at du er tæt på Kuala Lumpur. Det er her det hele sker og der er et hav af muligheder og attraktioner i verdensklasse. Du kender sikkert det ikoniske varemærke Petronas Towers (tvillingetårnene). Heri ligger et af verdens største butikscentre. Det er kun et ud af mange og derfor har CNN udnævnt Kuala Lumpur til verdens 4. bedste shopping city.

Kuala Lumpur er en af Sydøstasiens bedste byer at rejse ud fra. Det skyldes de gode luftfartsforbindelser og lave priser pga. den konkurrence som er mellem lavprisselskaberne. Du kan nemt og billigt rejse rundt til andre lande i regionen som f.eks. SingaporeThailand eller Vietnam. Sidst, men ikke mindst, så er Kuala Lumpur et godt alternativ til dig som overvejer at studere i Singapore. Kuala Lumpur minder nemlig på mange måder om Singapore. Det er mindre udviklet, men stadig en moderne storby, men med noget lavere leveomkostninger. Fra både HELP University og Monash University Malaysia, kan du nå ind til centrum på 30 minutter.

Lev godt på din SU

Både din SU og dit udlandsstipendium rækker længere i Malaysia. Studieafgifterne ligger ofte langt under halvdelen af hvad den gør i de traditionelle studielande. Det betyder at dit udlandsstipendium rækker længere og i mange tilfælde dækker studieafgiften fuldt ud. SU’en skulle du gerne have overskud på hver måned, også selvom du spiser ude dagligt. Kombinationen af lave studie- og leveomkostninger, fjerner den økonomiske barriere der er ved at studere i udlandet – i hvert fald for danske studerende som kan få både SU og udlandsstipendium med fra staten. Det er ikke kun danskerne der har fået øjnene op for Malaysia som studieland. Højere studieafgifter i Storbritannien har ligeledes fået briterne til at kigge efter den tidligere koloni og ifølge The Guardian er Kuala Lumpur en af verdens 10 “most affordable” studiebyer.

Vi hjælper dig med at arrangere dit studieophold

Vil du krydre dit CV med et udlandsophold og samtidig skille dig ud fra mængden, så kontakt Studysea og hør hvordan vi kan hjælpe dig til fantastiske Malaysia. Vores vejledning er som altid gratis.