fbpx

Design, kunst og mode

laes studier i udlandet design kunst mode uddannelse universitet

Hvorfor skal du læse design, kunst eller mode i udlandet?

Uddannelsernes indhold

Der finde en bred vifte af uddannelser i udlandet inden for design, kunst og mode. Uddannelserne underviser ofte i grundlæggende teori om ide og konceptudvikling. Du kan også forvente at skulle arbejde med projektorienterede opgaver. Du lærer at arbejde kreativt og innovativt inden for forskellige designfag. Fagene spænder fra tekstil og mode til grafiske løsninger, spildesign, industrielle produkter, bygninger og meget mere. I uddannelsen får du lov til at udvikle dine egne visioner.

Læs i udlandet

Det kan være en udfordring at blive optaget på en uddannelse i arkitektur, mode eller design i Danmark på grund af begrænsede studiepladser og i nogle tilfælde den lange optagelsesproces. Læser du design, kunst og mode i udlandet kan du opnå andre kompetencer og et anderledes perspektiv, end du ville få herhjemme. Det kan være en fordel for dig, som ønsker en karriere der kræver en kreativ tilgang, uden at være begrænset af landegrænser.

Uddannelser

Der er mange spændende uddannelser i udlandet, som beskæftiger sig med design, kunst og mode. Nedenfor er et par eksempler:

Fashion design og merchandising management

Arkitektur / Interiørdesign

Designtænkning

Kunst og teknologi

Film / Animation

og mange flere

Dine muligheder

Sabbatår

Vælger du at læse enkeltfag inden for design, kunst eller mode i udlandet, styrker du din mulighed for at blive optaget på en relevant uddannelse i Danmark via kvote 2, hvis ikke du opfylder kravene via kvote 1. Derudover kan du også øge chancen for at blive optaget på en hel uddannelse i udlandet.

 

 

Study abroad / udveksling

Læser du kunstneriske fag i udlandet som en del af din danske uddannelse, kan du opnå helt unikke kompetencer og perspektiv som adskiller dig fra dine danske medstuderende. Du har også mulighed for at skabe et internationalt netværk, som du kan benytte i fremtiden, hvis du ønsker at arbejde i udlandet.

 

 

Hel bachelor

Læser du en hel bachelor i design, kunst eller mode i udlandet, kan du vælge at gå ud på det danske eller internationale arbejdsmarked. Du kan også læse videre på en master (kandidat) i et lignende fagområde.

 

 

 

 

Hel master

Læser du en master (kandidat) i design, kunst eller mode i udlandet, får du et stærkt CV, som giver dig gode muligheder for at søge job i Danmark eller internationalt. Skab et netværk, som måske kan øge dine karrieremuligheder.

 

 

 

 

Godt at vide

Vil du læse videre i Danmark med din design, kunst og mode uddannelse fra udlandet, er det den danske uddannelsesinstitution, du søger ind på, som laver en faglig vurdering af din uddannelse. Har du meritgivende fag, kan du optages på eller fritages for dele af den danske uddannelse. Det afgør den danske uddannelsesinstitution.

Karrieremuligheder

Har du en uddannelse i design, kunst eller mode, kan du arbejde som selvstændig iværksætter, freelancer eller som fast eller projektansat i producerende virksomheder og designbureauer, tegnestue, i et web- eller multimediefirma, tv-, film- og teaterbranchen, i reklamebranchen eller inden for kommunikations- og designrådgivning. Har du læst i udlandet, har du gode muligheder for at få en international karriere.

Vidste du at over 98% af vores ansøgere bliver optaget? Er du også interesseret i at læse design, kunst eller mode i udlandet, kan du med fordel søge gennem Studysea – vores hjælp er gratis.

Studér haute couture på Atelier Chardon Savard i Berlin

Udlev din designerdrøm gennem en uddannelse på det anerkendte Atelier Chardon Savard. Oplev Berlin som er kendt for en dramatisk historie, smuk arkitekter og en storby der aldrig sover.

Har du spørgsmål eller er du klar til at søge ind? Kontakt Studysea for gratis hjælp og vejledning.