fbpx

Psykologi

laes psykologi fag uddannelse i udlandet studier universitet

Hvorfor skal du læse psykologi i udlandet?

Uddannelsens indhold

Når du læser psykologi, vil du lære om menneskets psyke på godt og ondt –  hvordan, hvad og hvorfor vi husker, lærer og handler som vi gør. Det vil du bl.a. lære ved at undersøge fænomener og de underliggende aspekter, der påvirker disse som fx. menneskets opvækst, oplevelser og leveforhold. Du vil derudover få en indsigt i psykologiens historie og teoretiske redskaber.

Læs i udlandet

Det kan være en udfordring at blive optaget på en psykologiuddannelse i Danmark på grund af begrænsede studiepladser og høje karakterkrav. MEN er du passioneret nok, kan du med fordel læse psykologi i udlandet i stedet, hvor kravene er mere imødekommende. Derudover vil du oveni drømmestudiet få en oplevelse for livet!

Beslægtede uddannelser

Der er mange spændende uddannelser i udlandet, som beskæftiger sig med psykologiens verden. Nedenfor er et par eksempler:

Kognitionsvidenskab

Neurovidenskab

Antropologi

Kriminologi

Sociologi

Dine muligheder

Sabbatår

Læser du psykologi som enkeltfag i udlandet, styrker du din mulighed for at blive optaget på en dansk uddannelse via kvote 2, hvis du ikke opfylder optagelseskravene via kvote 1. Derudover kan du også øge chancen for at blive optaget på en hel uddannelse i udlandet.

 

Study abroad / udveksling

Læser du fag i udlandet som en del af din danske uddannelse, kan du opnå helt unikke kompetencer som adskiller dig fra dine danske medstuderende.

 

 

 

 

 

Hel bachelor

Læser du en hel bachelor med psykologi i udlandet, kan du vælge at gå ud på arbejdsmarkedet eller læse videre på en master (kandidat) i f.eks. psykologi eller et lignende fagområde.

 

 

 

 

Hel master

Læser du en master (kandidat) i psykologi i udlandet, får du et stærkt CV, som giver dig gode muligheder for at søge job i Danmark eller internationalt.

 

 

 

 

Godt at vide

Er din plan at søge ind på en hel uddannelse i Danmark efter dit udlandsophold, bør du på forhånd tjekke med uddannelsesstedet hvad optagelseskravene er hvis du søger ind med udenlandske kvalifikationer. I Danmark er ”psykolog” en beskyttet titel og for at kalde sig psykolog skal dine udenlandske kvalifikationer anerkendes af Psykolognævnet. Du kan læse mere om proceduren hos Ankestyrelsen.

Karrieremuligheder

Har du læst psykologi, kan du arbejde inden for behandlings-, rådgivning-, evaluerings- og undervisningsarbejde. På det private arbejdsmarked kan du blive ansat i virksomheders personale eller vidensafdelinger. Læser du psykologi i udlandet, har du gode muligheder for at få en international karriere.

Vidste du at over 98% af vores ansøgere bliver optaget? Er du også interesseret i at læse psykologi i udlandet, kan du med fordel søge gennem Studysea – vores hjælp er gratis.

Hvor kan du læse psykologi i udlandet?

Du har mulighed for at læse psykologi i næsten hele verden. Her er nogle af de universiteter i henholdsvis USA, Australien, Asien og den øvrige verden, som Studysea kan hjælpe dig til.

Du kan læse psykologi på næsten alle Studysea partneruniversiteter. Se alle universiteterne her.

Har du spørgsmål eller er du klar til at søge ind? Kontakt Studysea for gratis hjælp og vejledning.