fbpx

Samfundsvidenskab

læs samfundsvidenskab i udlandet fag uddannelse

Hvorfor skal du læse samfundsvidenskab i udlandet?

Uddannelsens indhold

Samfundsvidenskab beskæftiger sig med mange forskellige aspekter i samfundet som økonomiske eller politiske strukturer, sociale normer værdier og andre forhold i samfundet.  En uddannelse i samfundsvidenskab giver dig en bred samfundsvidenskabelig viden, hvor du lærer om relevante teorier og metoder. Du kan specialisere dig i fx arbejdslivsstudier, geografi, erhvervsøkonomi, politik og administration, socialvidenskab eller international business.

Læs i udlandet

Interesserer du dig for andre kulturer eller internationale relationer så kan du med fordel læse i udlandet. Læs evt. antropologi i USA og internationale relationer i Asien. På uddannelsen kan du danne dig et internationalt perspektiv, opbygge et internationalt netværk og styrke dine jobmuligheder i Danmark og resten af verden.

Uddannelser

Du kan læse et væld af fag eller uddannelser inden for samfundsvidenskab næsten hvor som helst i verden. Nedenfor er et par eksempler på uddannelser, du kan læse:

Sociologi

Antropologi

Psykologi

Økonomi

Politik

Dine muligheder

Sabbatår

Læser du enkeltfag i udlandet, styrker du din mulighed for at blive optaget på en dansk uddannelse via kvote 2, hvis du ikke opfylder optagelseskravene via kvote 1. Derudover kan du også øge chancen for at blive optaget på en hel uddannelse i udlandet.

 

 

Study abroad / udveksling

Læser du fag i udlandet som en del af din danske uddannelse, kan du opnå helt unikke kompetencer som adskiller dig fra dine danske medstuderende. Du har også mulighed for at skabe et internationalt netværk, som du kan benytte i fremtiden, hvis du ønsker at arbejde i udlandet.

 

 

Hel bachelor

Læser du en hel bachelor i samfundsvidenskab i udlandet, kan du efterfølgende arbejde eller læse videre på en master eller kandidat. I nogle lande kan du få arbejdstilladelse og erhvervserfaring i det land du har studeret. Opnå unikke kompetencer og et internationalt netværk.

 

 

Hel master

Læser du en master (kandidat) inden for samfundsvidenskab i udlandet, vil du få et internationalt og multikulturelt perspektiv som kan styrke dine kompetencer. Du bliver både kvalificeret til arbejdsmarkedet i Danmark og i udlandet.

 

 

 

Godt at vide

Vil du læse videre i Danmark med din samfundsvidenskabelige uddannelse fra udlandet, er det den danske uddannelsesinstitution, du søger ind på, som laver en faglig vurdering af din uddannelse. Har du meritgivende fag, kan du optages på eller fritages for dele af den danske uddannelse. Det afgør den danske uddannelsesinstitution.

Karrieremuligheder

Der findes uendelige jobtitler for samfundsvidenskabeligt uddannede, men du begrænses naturligvis af din specialisering og interesse. Du kan finde job i både det private og offentlige erhvervsliv. Læser du antropologi, kan du arbejde med fx integration eller HR. Internationale relationer giver dig mulighed for at arbejde med rådgivning eller udvikling i privat- og statsorganisationer. Læser du samfundsvidenskab i udlandet, får du ikke kun mulighed for at arbejde i Danmark, men også i resten af verden.

Vidste du at over 98% af vores ansøgere bliver optaget? Er du også interesseret i at læse samfundsvidenskab i udlandet, kan du med fordel søge via Studysea – vores hjælp er gratis!

Har du spørgsmål eller er du klar til at søge ind? Kontakt Studysea for gratis hjælp og vejledning.