fbpx

Udveksling for studerende ved Aarhus BSS

Er du studerende på Aarhus BSS og drømmer du om at komme på udveksling? Studysea kan gratis hjælpe dig med at få en studieplads, ved et af de mange anerkendte internationale universiteter vi samarbejder med. AU kalder det freemover – vi kalder det study abroad studieophold.

17

Studielande

45

Universiteter

98

% Optages

50000

kr./semester i udlandsstipendium

Kom godt fra start med study abroad

Få svar på dine spørgsmål og personlig vejledning

 

Når du selv skal arrangere et studieophold i udlandet, kan det virke uoverskueligt og der vil dukke mange spørgsmål op.

 

 • Hvordan søger jeg ind på et universitet i udlandet?
 • Hvordan får jeg mine fag i udlandet godkendt af Aarhus BSS?
 • Hvad kan jeg studere i udlandet?
 • Kan jeg få SU med til mit studieophold i udlandet?
 • Hvordan får jeg udlandsstipendium?
 • Hvad koster det at studere i udlandet?
 • Hvordan kan jeg få legater til studier i udlandet?
 • Hvilke lande kan jeg studere i?
 • Og meget andet.

 

Studysea har hjulpet mange andre studerende fra Aarhus BSS ud i verden, og vi kan sikkert også hjælpe dig med at gøre processen nem og overskuelig.

Semester i udlandet for Aarhus BSS studerende

 

AU har diverse partneruniversiteter gennem flere samarbejdsaftaler herunder Erasmus+/Nordplus og oversøiske aftaler, hvor studerende fra Aarhus BSS kan søge udvekslingsplads, og som skal sikre muligheden for at studerende, som ønsker det, kan udvide deres akademiske horisont og skabe et internationalt netværk. Studerende på Aarhus BSS har mulighed for at komme på studieophold (udveksling) i udlandet via de aftaler AU har, eller ved at arrangere sit eget studieophold (study abroad/freemover). Da mulighederne for udveksling via AU’s egne udvekslingsaftaler på ansøgningsportalen “MoveON” er begrænsede, kan det være svært at få en studieplads ved de mest populære universiteter og destinationer. Som et supplement til AU’s egne aftaler, kan Studysea hjælpe studerende som vil læse på et af de mange anerkendte og populære udenlandske universiteter som Studysea samarbejder med. På siden her kan du læse mere om dine muligheder via Studysea.

Læs mere om studieophold med udlandsstipendium

Meritgivende studieophold udenom AU’s udvekslingsaftaler

 

Selvom Aarhus BSS ønsker at hjælpe så mange som muligt med udveksling, er det en udfordring at opfylde alles ønsker. Efterspørgslen til de mest populære lande, som f.eks. England, USA og Australien, er større end udbuddet og det begrænser antallet af udvekslingspladser. Studerende som ikke får tildelt en udvekslingsplads eller som ønsker at læse på et andet universitet end dem AU udbyder, må arrangere et ophold, uden om Aarhus BSS. AU kalder det “freemover” og vi kalder det study abroad. Som freemover skal du betale studieafgift til det udenlandske universitet. Studieafgiften kan helt eller delvist finansieres via udlandsstipendiet fra staten, hvor man kan få mellem 48.100 og 100.000 kroner pr. år (2024 satser). Rejser du ud via udlandsstipendieordningen, mister Aarhus BSS penge. Der gives derfor kun sparsom hjælp til study abroad ophold, hvorfor mange i stedet henvender sig til Studysea for gratis hjælp. Henvender du dig til Studysea, sikrer du dig individuel vejledning og den samme studievejleder hele vejen igennem processen. Studysea’s hjælp er gratis.

 

Studysea hjælper Aarhus BSS-studerende ud i verden

 

Studysea, som er en privat organisation, arbejder benhårdt for at forbedre muligheden for at endnu flere Aarhus BSS-studerende kan komme ud i verden. Vi er officiel repræsentant i Danmark for en række anerkendte udenlandske universiteter. Vores vejledning er gratis for dig som studerende, da vi er finansieret af de universiteter vi samarbejder med. Vi kan hjælpe dig med at opfylde drømmen også selvom du måske ikke har det højeste karaktergennemsnit eller lommerne fulde. Vi gør hele processen nem og overskuelig og har et godt kendskab til de krav som studienævnene på Aarhus BSS stiller i forhold til godkendelse af fag, ECTS konvertering m.m. Vi er klar til at give gratis vejledning til AU (og andre) studerende som vil høre mere om muligheden for at læse i udlandet. Kontakt os og hør om dine muligheder.

Mød dit fremtidige universitet eller hør mere om dine study abroad muligheder!

Hvad er forskellen på udveksling og study abroad?

Udveksling via AU

 • Du kan kun søge de universiteter AU har aftaler med
 • Tilgængelige partneruniversiteter afgøres af dit studie
 • Der er et begrænset antal studiepladser (især til de populære lande og universiteter)
 • Studerende med det højeste karaktergennemsnit har som regel førsteret
 • Du skal ikke betale studieafgift
 • Du kan ikke få udlandsstipendium
 • Udveksling skal søges igennem Aarhus BSS

Study abroad via Studysea

 • Du kan frit vælge imellem Studysea’s partneruniversiteter
 • Der er et ubegrænset antal studiepladser
 • Du skal betale studieafgift
 • Du kan få statens udlandsstipendium til at finansiere studieafgiften helt eller delvist
 • Du har mulighed for at rejse med en eller flere venner
 • Sene ansøgningsfrister giver dig mulighed for at søge med kort varsel
 • Kom afsted uanset karaktergennemsnit
 • Du får kompetent og personlig vejledning helt gratis
 • Optagelsesraten er over 98% via Studysea
 • Du har mulighed for at komme til nogle af de mest populære destinationer og universiteter

Få overblik over studieafgifterne på vores universiteter

Læs mere om udlandsstipendium og finansiering af dit ophold

Sådan kommer du i gang med dit studieophold

Find hurtigt frem til dit universitet via søgemaskinen

Sophie anbefaler Studysea

Jeg kan varmt anbefale Studysea, hvis man ønsker at studere i udlandet! De har både hjulpet mig med et udvekslingssemester i Barcelona ved UAB og med at komme ind på en kandidat ved Luiss Guido Carli i Rom. Processen har været fejlfri og meget professionel!

Sophie

Study abroad destinationer og universiteter

studiedestination usa

USA

Der er noget for enhver i mulighedernes land, uanset om man er til underholdning og forlystelsesparker, enestående natur, storby eller amerikansk popkultur og fastfood.

Studér i New Zealand og oplev unikke og eventyrlige landskaber. Landet hvor Ringenes Herre blev filmet tilbyder en god balance mellem studieliv og fritid. New Zealand det oplagte valg, uanset om du er til surf, ski, hike, cykling eller smuk natur og dyreliv.

studiedestination australien

Kænguruen og koalaens land, Australien, byder på mange fantastiske naturoplevelser blandt andet Great Barrier Reef som er verdens største koralrev og strækker sig over 2.000 kilometer.

studiedestination malaysia

Studér i Malaysia og oplev hele Asiens mangfoldighed i ét land. Hovedstaden Kuala Lumpur er et populært og billigere alternativ til Singapore. Moderne, storby, eksotisk mad og smuk natur er noget af det du kan opleve i Malaysia.

Australien
Canada
Cypern
De Forenede Arabiske Emirater
England
Frankrig
Grækenland
Italien
Japan
Malaysia
New Zealand
Singapore
Spanien
Sydkorea
Tyskland
USA
Vietnam