Udveksling for studerende ved SDU

Er du studerende på SDU og drømmer du om at komme på udveksling? Studysea kan gratis hjælpe dig med at få en studieplads, ved et af de mange internationale universiteter vi samarbejder med.

16

Studielande

45

Universiteter

98

% Optages

47950

kr./semester i udlandsstipendium

Internationalt semester er obligatorisk på SDU

 

Syddansk Universitet har, som det første universitet i Danmark, indført et obligatorisk internationalt semester, som skal sikre at alle studerende får et internationalt perspektiv i deres uddannelse. Studerende på SDU har mulighed for at komme på studieophold i udlandet via de aftaler SDU har med en række udenlandske universiteter (udveksling), eller ved at arrangere sit eget studieophold (study abroad). Da mulighederne for udveksling via SDU’s egne udvekslingsaftaler er begrænsede, kan det være svært at få en studieplads ved de mest populære universiteter og destinationer. Som et supplement til SDU’s egne aftaler, kan Studysea hjælpe studerende som vil læse på et af de mange anerkendte og populære udenlandske universiteter som Studysea samarbejder med. På siden her kan du læse mere om dine muligheder via Studysea.

Læs mere om studieophold med udlandsstipendium

Meritgivende studieophold udenom SDU’s udvekslingsaftaler

 

Selvom SDU ønsker at hjælpe så mange som muligt med udveksling, er det en udfordring at opfylde alles ønsker. Efterspørgslen til de mest populære lande, som f.eks. USA og Australien, er større end udbuddet og det begrænser antallet af udvekslingspladser. Studerende som ikke får tildelt en udvekslingsplads eller som ønsker at læse på et andet universitet end dem SDU udbyder, må selv arrangere deres ophold, uden om SDU. Ved selvarrangeret studieophold, skal den studerende betale studieafgift til det udenlandske universitet. Studieafgiften kan helt eller delvist finansieres via udlandsstipendiet fra staten, hvor man kan få mellem 46.000 og 95.900 kroner pr. år (2023 satser). Når studerende rejser ud via udlandsstipendieordningen, mister SDU penge. SDU har derfor en interesse i at sikre, at de studerende bliver inden for udvekslingssystemet (forklaret på Fyens.dk). Der gives derfor kun sparsom hjælp til study abroad ophold, hvorfor mange i stedet henvender sig til Studysea for gratis hjælp.

 

Studysea hjælper SDU-studerende ud i verden

 

Studysea, som er en privat organisation, arbejder benhårdt for at forbedre muligheden for at endnu flere SDU-studerende kan komme ud i verden. Vi er officiel repræsentant i Danmark for en række anerkendte udenlandske universiteter. Vores vejledning er gratis for dig som studerende, da vi er finansieret af de universiteter vi samarbejder med. Vi kan hjælpe dig med at opfylde drømmen også selvom du måske ikke har det højeste karaktergennemsnit eller lommerne fulde. Vi gør hele processen nem og overskuelig og har et godt kendskab til de krav som studienævnene på SDU stiller i forhold til godkendelse af fag, ECTS konvertering m.m. Med vores kontor i Promenadebyen ved Odense Havn sidder vi klar til at give gratis vejledning til SDU (og andre) studerende som vil høre mere om muligheden for at læse i udlandet.

Mød dit fremtidige universitet eller hør mere om dine study abroad muligheder!

Hvad er forskellen på udveksling og study abroad?

Udveksling via Syddansk Universitet

 • Du kan kun søge de universiteter SDU har aftaler med
 • Tilgængelige partneruniversiteter afgøres af dit studie
 • Der er et begrænset antal studiepladser (især til de populære lande og universiteter)
 • Studerende med det højeste karaktergennemsnit har førsteret
 • Du skal ikke betale studieafgift
 • Du kan ikke få udlandsstipendium
 • Udveksling skal søges igennem SDU
 • Andengangsansøgere nedprioriteres

Study abroad via Studysea

 • Du kan frit vælge imellem Studysea’s partneruniversiteter
 • Der er et ubegrænset antal studiepladser
 • Du skal betale studieafgift
 • Du kan få statens udlandsstipendium til at finansiere studieafgiften helt eller delvist
 • Du har mulighed for at rejse med en eller flere venner
 • Sene ansøgningsfrister giver dig mulighed for at søge med kort varsel
 • Kom afsted uanset karaktergennemsnit
 • Du får kompetent og personlig vejledning helt gratis
 • Optagelsesraten er over 98% via Studysea
 • Du har mulighed for at komme til nogle af de mest populære destinationer og universiteter

Læs mere om udlandsstipendium og finansiering af dit ophold

Study abroad destinationer og universiteter

studiedestination usa

USA

Der er noget for enhver i mulighedernes land, uanset om man er til underholdning og forlystelsesparker, enestående natur, storby eller amerikansk popkultur og fastfood.

Studér i New Zealand og oplev unikke og eventyrlige landskaber. Landet hvor Ringenes Herre blev filmet tilbyder en god balance mellem studieliv og fritid. New Zealand det oplagte valg, uanset om du er til surf, ski, hike, cykling eller smuk natur og dyreliv.

studiedestination australien

Kænguruen og koalaens land, Australien, byder på mange fantastiske naturoplevelser blandt andet Great Barrier Reef som er verdens største koralrev og strækker sig over 2.000 kilometer.

studiedestination malaysia

Studér i Malaysia og oplev hele Asiens mangfoldighed i ét land. Hovedstaden Kuala Lumpur er et populært og billigere alternativ til Singapore. Moderne, storby, eksotisk mad og smuk natur er noget af det du kan opleve i Malaysia.

Australien
Canada
Cypern
De Forenede Arabiske Emirater
England
Frankrig
Ghana
Grækenland
Malaysia
New Zealand
Singapore
Spanien
Sydkorea
Tyskland
USA
Vietnam
Flere spørgsmål? Få gratis hjælp og vejledning i Odense.